La caiguda de Lindsey Vonn protagonitza l'inici del supergegant

La pista de l’Àliga del Tarter serà l’escenari de l’arribada per segona vegada de la Copa del Món d’esquí femenina

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La pista de l’Avet del sector de Soldeu de Grandvalira ha cedit el testimoni quatre anys més tard a l’Àliga, on avui la Copa del Món femenina ha tornat amb la disputa d’un supergegant, amb les millors especialistes del món, com Lindsey Vonn, Lara Gut o Tina Weirather.

Amb tot, la cursa ha començat a les 13.30 hores, tres hores més tard del prevsit,a causa de l'acumulació de neu a les voreres del traçat de la cursa. Des de les 5 de la matinada els equips estan treballant per netejar la pista Àliga i procedir a l'inici de la prova.El director de Grandvalira-Nevasa, Alfons Torreño, ha assegurat que segueixen contents perquè s'ha demostrat la capacitat de reacció i finalment les conseqüències de les nevades s'han pogut controlar. A més, ha assegurat que mentre es pugui mantenir la competició "el que prima és la seguretat". El motiu de les tres hores és per la retransmissió de les televisions, ja que el campionat s'ha emès en directe per una vintena de canals de països de tot el món.

L'estrella de l'esquí Lindsey Vonn ha protagonitzat l'atenció de la cursa d'avui, després de caure en ple descens de l'Àliga. La competició, que s'ha hagut de suspendre uns minuts mentre els serveis mèdics atenien l'esquiadora a la pista, ha estat finalment per a la italiana Federica Brignone. Les andorranes Sissi Hinterreitner i Sara Ramentol han quedat en 55è i 59è lloc respectivament.

LÀSER, FOCS ARTIFICIALS I BAIXADA DE TORXES A L'AVET PER FER BOCA

Redacció - Soldeu

La Copa del Món 2016 va viure l’estrena oficial ahir a Soldeu, amb un espectacle amb làser, focs d’artifici i baixada de torxes per la pista de l’Avet de Soldeu, la primera que va tenir l’honor de rebre la màxima competició de l’esquí mundial fa quatre anys. Aleshores va ser un gegant i un eslàlom. L’organització havia programat l’espectacle per fer caliu i rebre com es mereix la Copa del Món i unes cinc centes persones es van aplegar a la plaça de Soldeu per seguir l’exhibició. No va faltar una xocolatada popular, amb coca i vi calent per aixecar el teló a un esdeveniment de màxima repercussió internacional. L’organització de la Copa del Món ha volgut apropar la competició al país i espera que el cap de setmana més de quatre mil persones s’apropin a la zona del Tarter per seguir les millors esquiadores del món com desafien els paranys d’una pista, l’Àliga, que viurà el seu baptisme al màxim àmbit internacional. “Hem de tenir present que gràcies a aquesta pista d’aquí a tres anys acollirem les finals de la Copa del Món. Era una vella reivindicació tenir una pista de descens”, apuntava el president de la FAE, Albert Coma. Les tres millors classificades del supergegant rebran el reconeixement dels aficionats a la tarda, al Palau de Gel d’Andor­ra, a Canillo, en un nou intent d’apropar l’esdeveniment a la població. A partir de dos quarts de set hi haurà la cerimònia d’entrega de premis i posteriorment es realitzarà el sorteig de dorsals per a la combinada alpina de demà. L’entrada serà gratuïta. Un cop acabades les curses demà hi haurà a la pista de l’Àliga mateix la cerimònia floral i l’entrega de trofeus, previ a la festa de cloenda a l’Abarset, del Tarter.

tracking