Les esquiadores elogien l’estat de la pista en els entrenaments

Les primeres espases valoren el treball que s’hi ha fet i esperen un gran cap de setmana de proves

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Van ser un parell de baixades. Suficient bagatge perquè les esquiadores de la Copa del Món preparessin el seu debut a l’Àliga amb el supergegant previst per avui. La número 1 de la general, Lindsey Vonn, que arrossega premsa i aficionats allà on va, va mostrar-se molt optimista després de l’entrenament. “La pista està perfecta i és un traçat que s’adapta bé a mi. Estic segura que tindré un molt bon cap de setmana”, comentava. Vonn confiava en el treball de l’organització en cas que la nevada que donen les previsions acabi arribant: “No estic preocupada.” La suïssa Lara Gut, que persegueix Vonn a la classificació de la general del Globus de Cristall, confessava que “la pista m’encanta, és molt llarga i molt completa. No és difícil però té molts moviments de terreny i dependrà molt de la traçada. Serà interessant”. Gut, que parla un perfecte espanyol dels temps que entrenava amb María José Rienda, assegurava no estar pressionada per la lluita amb Vonn. Així, indicava que “només he d’esquiar i no fer coses diferents a les que feia fins ara”. Una altra de les millors corredores, la jove nord-americana Mikaela Shiffrin, assenyalava que “aquesta és una molt bona pista, amb un nivell de dificultat mitjà, però amb revolts molt exigents. He estat a moltes Copes del Món i és un traçat que compleix els estàndards”. Sara Raméntol i Sissi Hinter­reitner, debutants al circuit, seran les representants locals. “Han de gaudir i que d’aquí a uns anys tornin estar aquí. Això és el que han de fer”, comentava el president de la FAE, Albert Coma. Conrad Blanch, cap de cursa, es mostrava radiant en conèixer els elogis de les corredores cap a l’Àliga. “El respecte i el reconeixement ens els hem guanyat. Ara cal que el resultat sigui el que esperem, però la feina està feta. Sempre dic que es guanya si es dóna tot i nosaltres ho hem fet i ho farem”, assegurava.

ENTREVISTA AMB CARLES SEBASTIÀ, VOLUNTARI A L'ARRIBADA DE LA PISTA DE L'ÀLIGA

“Fer de voluntari és gratificant. Aprens molt”

Té 53 anys i des del 2001 fa de voluntari. Se’l pot trobar als grans esdeveniments esportius, com ara la Copa del Món d’esquí. Tres dies de feina, a la zona de l’arribada de l’Àliga.

Per què és voluntari?Som un país petit i tots hem d’esforçar-nos per fer-ho bé en els grans esdeveniments.

Què fa aquí?Estic a la meta, de suport al company Ramon Carreras, amb qui he coincidit diversos cops, i coordino altres voluntaris. Restringim el pas a les persones no autoritzades.

Ha demanat festa a la feina?Sí. Avui només [ahir per al lector]. El cap de setmana no treballo.

I compensa, tot plegat?Per mi és molt gratificant. Sóc del món de l’esquí, però no de l’àmbit organitzatiu, i aprenc molt. De vegades coses tan senzilles com la pulcritud per posar una tanca perquè es vegi bé per la tele.

tracking