Creu que es poden posar més mitjans per evitar les cues?

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Lourdes Mils, jubilada

“No se sap d’on es poden treure els fons per fer el vial lauredià”

“La solució és complicada perquè les cues són sobretot a Sant Julià de Lòria; si s’acabés el vial això ja s’hauria solucionat, així que ho veig difícil, sobretot perquè no se sap d’on es poden treure els fons per poder-lo fer, ja que estem molt endeutats”.

José A. Fernández, jubilat

“Com que hi ha les muntanyes, hi ha poques direccions”

“Tot es pot fer amb bona voluntat. Aquí a Andorra el trànsit està molt difícil, perquè la gent que ve de fora no se saben les direccions. Ho veig complicat tot plegat de solucionar, perquè com que hi ha les muntanyes hi ha poques direccions”.

NO

Denis Noubel, jubilat

“Està ben muntat, s’ha millorat molt; ja no hi ha les cues d’abans”

“No sé com es podria solucionar, perquè ja s’ha fet bastant, la veritat és que no ho sé. Que jo sàpiga ja s’ha fet tot el que es podia fer, està molt ben muntat, s’ha millorat molt i la prova és que ja no hi ha les cues que hi havia abans”.

Josep Milian, jubilat

“Encara hi ha marge per trobar una solució, però no sé quina”

“Tot i que és difícil la situació del trànsit a Andorra, alguna cosa s’hauria de fer, però la veritat és que tampoc sé què caldria fer. Crec que encara hi ha marge per trobar alguna solució, però no sé ben bé quina hauria de ser la més encertada”.

Eunice Azevedo, estudiant

“Cal desviar el trànsit als vials exteriors i fora dels nuclis urbans”

“La situació del trànsit milloraria de manera visible si s’optés per desviar més els vehicles pels vials exteriors i, al mateix temps, es reduís el fluxe a l’interior dels nuclis urbans. Aquesta seria una primera mesura que contribuiria a una major fluïdesa”.

Joan Isern, disseny gràfic

“Cal més prevenció per les nevades per als conductors de fora”

“Els dies que neva hi hauria d’haver més prevenció a les parròquies altes, sobretot de cara als conductors de fora. A més, els semàfors i les rotondes haurien d’estar millor senyalitzades. En resum, hi ha massa semàfors i massa rotondes”.

Enric Pintado, dentista

“S’hauria de fer una variant i obrir més carrils a la duana”

“És de difícil solució, però, per exemple, al pas de la duana hi hauria d’haver més carrils oberts del que és habitual, sobretot els caps de setmana. I, una altra idea, fer una variant que anés directament des d’Encamp fins a la frontera del riu Runer”.

Salvador Guirao, jubilat

“La circulació està congestionada i alguns carrers són perillosos”

“Hi ha carrers on hi ha molta circulació i, a més, molts dels vehicles que hi circulen corren més del compte, i d’altres no agafen el túnel per anar a la Massana, així que són perilloses. La circulació està congestionada, s’hauria de redistribuir”.

Ramon Vidal, pensionista

“No hi ha espai, jo faria una carretera per sobre i una per sota”

“A Sant Julià de Lòria no hi ha gaire espai, així que és complicat, s’hauria de trobar una solució original, perquè si acaben el vial les cues hi continuaran sent. Com que no hi ha espai suficient, jo faria una carretera per sobre i una altra per sota”.

Ricard Escoda, jubilat

“Tot està col·lapsat i de carreteres ja no se’n poden construir més”

“Mai es fa tot, es pot solucionar una mica, no dic tot. Veig els turistes allà aturats alguns caps de setmana i em fan pena, han de fer hores de retenció. Què hi farem, és així. Tot està col·lapsat i de carreteres no se’n poden fer més”.

NO

Víctor Paton, cuiner

“Sovint es formen més cues quan hi ha agents de circulació”

“Habitualment es formen més cues quan hi ha agents de circulació, potser perquè els conductors es posen més nerviosos, no ho sé, però el cas és que passa. De vegades es prenen massa mesures. Ja està tot fet, més carreteres no serviria de res”.

Manuel Alvarez, pensionista

“Sembla que agradin les cues, els carrers són cada cop més estrets”

“Hi hauria d’haver més aparcaments, els carrers cada vegada són més estrets, sembla que els agradin les cues. Ara bé, a mi no em molesten les retencions, per mi està tot correcte, jo no tinc cotxe, però crec que es podrien evitar les cues”.

tracking