detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajornament de la cursa per tres hores hauria pogut fer desistir a més d’un, però la Copa del Món és la Copa del Món i no la trobes a diari. Per això ja hi havia qui tot i haver vingut ben d’hora s’havia agenciat un seient a la graderia per no deixar-lo fins a veure baixar les millors. Dos d’ells eren un matrimoni noruec, Inger i Erling Hilmersen, residents a França, entesos en la matèria i apassionats d’Andorra, on, afirmen, hi ha pistes ideals. “Vam veure la Copa d’Europa l’any passat i enguany repetim. Esquiem des de fa molts anys i ja trobàvem a faltar aquesta àrea, és increïble”, deia ella. A mesura que s’acostava l’hora els seients es van anar omplint d’afició decidida a vibrar amb les baixades, reforçats per tots aquells que esperaven dempeus just a sota. S’encetava la prova i la cridòria, amb uns aplaudidors amb el verd corporatiu del patrocinador Crèdit Andorrà, xiulets i les esquelles i la campana que feia sonar un voluntari veterà. Música, cheerleaders i speakers hi acabaven de posar intensitat per a una afició heterogènia, amb molts joves aspirants a crac dels clubs, gent del país i espectadors vinguts de fora que havien volgut fer coincidir els seus dies d’esquiada. Un grup de seguidors va entonar a cappella l’himne francès, i és que la proximitat s’havia de fer notar, també amb alguna pancarta d’ànim cap a les gal·les. La sortida de Lindsey Vonn va ser un punt àlgid però la caiguda va provocar instants de silenci i incertesa. Se l’enduien en llitera entre els aplaudiments dels seguidors, que poc després seguien atents el retorn de les baixades. La neu començava a refermar i a mesura que ningú podia superar els registres inicials la cridòria es va anar fent més tímida i la graderia es va anar buidant. Només va repuntar a la recta final, amb l’aparició de les andorranes. “He gaudit moltíssim. Agraeixo de tot cor la gent que ens ha donat suport”, deia Hinterreitner. “L’experiència és inoblidable, és pell de gallina, sents tothom animant-te. No es pot descriure”, apuntava Raméntol. Per acabar desfilada amb satisfacció i intents dels més joves de caçar algun autògraf. “Hem vingut de La Rioja a veure la prova i a esquiar en els dies vinents”, deia Pedro Pereda. “M’ha encantat i l’únic inconvenient ha estat el temps al final. Vonn ha caigut, però ens ha agradat que Tamara (Tippler) hagi aconseguit la tercera posició. La vam conèixer ahir a l’hotel”, comentava. Avui toca repetir cridòria i passió.

ENTREVISTA AMB ROBERT GOBERN, 'SPEAKER' I ANIMADOR DE LA COPA DEL MÓN

“La gent ja em saluda dient-me: ‘ei, soroll, soroll’”

D.D. - Andorra la Vella

Animador i actor català, va estar fa quatre anys a la Copa del Món, patentant un crit que ha fet fortuna.

Això del ‘soroll’ se li va acudir a vostè?Sí. Sé que a França tenen l’Allez, allez, que hi ha crits característics dels llocs. Era el primer cop que es feia la Copa del Món aquí i vaig pensar que soroll és prou ample i contundent com per esdevenir el que ha estat finalment. La gent ja em saluda dient-me “ei, soroll soroll”, i n’estic orgullós.

Costa animar una Copa del Món d’esquí?Has de tenir molt clar que la prioritat és la cursa. Es tracta d’anar perfectament coordinat amb els speakers de cursa perquè no es perdi el detall de la competició i a la vegada fer que la grada sigui activa.

Renovarem pel 2019?No ho sé, (riu). Jo encantat. A veure com va aquests dies, penso que això serà una festa.

tracking