Aval per a la Copa del Món del 2019

Andorra tanca una difícil segona jornada de la Copa del Món amb una bona nota de la FIS, que valora el treball de l’organització

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En la combinada alpina (supergegant més eslàlom), que es va endarrerir pel temps, va haver-hi dues triomfadores, la canadenca Marie-Michele Gagnon, vencedora de la prova, i la nord-americana Lindsey Vonn, que va competir després de la caiguda en el supergegant i va finalitzar en una tretzena plaça que li permet augmentar l’avantatge al capdavant de la general del Globus de Cristall respecte a la suïssa Lara Gut, que va fallar a l’eslàlom. Markus Mayr, race director de la FIS i màxim responsable de l’organisme a Andorra, assegurava al final de les proves que “ha sigut un cap de setmana molt dur que ha necessitat un treball important del comitè organitzador. I estem molt contents. Han sigut dues curses completades en la bona direcció. Tot ha anat bé”. El reconeixement de la FIS, contrastat pels equips i les corredores, ha suposat una injecció d’autoestima important per a l’organització andorrana, que viurà el proper repte de nivell d’aquí a tres anys amb la disputa a Grandvalira de les finals de la Copa del Món. “El 2019 es multiplica tot per quatre. Són curses d’homes i dones i dos tipus de prova, velocitat i tècniques. Però ara és aviat per parlar-ne, celebrem el que hem obtingut. Estic molt feliç perquè crec que Andorra ha quedat molt bé i que honestament hem donat la imatge que volíem donar al món”, comentava Conrad Blanch, director del comitè organitzador, que explicava que deu mil persones havien assistit el cap de setmana a l’Àliga.

Més provesEl president de la FAE, Albert Coma, es trobava “cansat, però molt content”, després de tancar la competició. “La Copa del Món no és meva ni de la FAE és de les 300 persones que han treballat dos dies com a bèsties perquè es poguessin fer les curses. El sentit de reacció que té aquest país és molt important” va destacar. Coma va avançar que abans del 2019 al Principat “segurament ens tocaran copes d’Europa, no sé si simples o finals, però alguna cosa farem. No estarem pas tres anys parats”. Això és precisament el que no ha estat els darrers dies Jordi Pujol, el cap de cursa de la Copa del Món. “Primer vull felicitar tothom que ens ha ajudat. Ha sigut molt, molt, molt dur. Si el 2012 ja ho va ser, aquest any ha estat terrible. El 2019 són cinc dies de cursa. Ja estic espantat només de pensar-hi. Espero que la tercera sigui la bona amb el temps”, comentava fent broma a l’arribada. La guanyadora de la combinada, la canadenca Gagnon, es va mostrar “sorpresa amb com es viu molt l’esquí i la neu a Andor­ra. He vist molta gent i molt bon ambient a meta”. Per a Lindsey Vonn la sorpresa era que hagués pogut prendre la sortida i a més guanyar el supergegant. “Realment no pensava que podria cór­rer per la inflamació del meu genoll, però amb el drenatge del matí m’he trobat millor i crec que ha estat una bona decisió sortir. He aconseguit uns punts molt importants”. Igual de satisfeta estava la tolosana Anne-Sophie Barthet, antiga participant al Bor­rufa i amiga de Mireia Gutiérrez, trenta-dosena ahir, que va assolir el primer podi de Copa del Món.

tracking