Els Cierco demanen al jutge americà que justifiqui la intervenció de l'entitat

Nova trobada entre els representrants legals de les dues parts

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La familia Cierco, segons ha informat avui en un comunicat de premsa, ha sol·licitat al lletrat americà que aporti totes les proves i documentació necessària que avali la nota que va comportar la intervenció ja que consideren que “no n’hi ha prou amb la retirada del ‘Notice of Findings’ del 10 del març de l'any passat.

Els assessors jurídics dels germans Higini i Ramon Cierco als EUA ja han comunicat tant al jutge James E. Boasberg com als representants legals de l’agència depenent del departament del Tresor americà la “ferma intenció” d'emprendre les accions necessàries per arribar al fons de la qüestió i, ahora, responsabilitzar el FinCEN, com a mínim en part, del dany causat.

Just una setmana després de la darrera nota de la FinCEN, tal com ha detallat des del Grup Cierco, hi va tornar a haver una nova trobada presencial entre els representants legals de totes dues parts i el jutge que té assignat el cas. Segons els accionistes majoritaris de BPA, era “justament la FinCEN qui més interès tenia en celebrar la reunió”, en la que, segons la versió exposada pels Cierco, el departament de justícia dels EUA que defensen els interessos de l'agència americana “van deixar entreveure que la reclamació efectuada pels accionistes majoritaris de BPA ja no tenia raó de ser en haver-se deixat sense efecte la nota del 10 de març”.

“Per tant, es venia a dir que sense objecte, el plet havia de decaure”, conclouen els Cierco. Per contra, i com sempre han mantingut, l’equip jurídic que assessora la família als Estats Units, i que coordina Eric Lewis, va insistir que la comunicació de la FinCEN va tenir un efecte “terrible” i va provocar un “dany irreversible”, per la qual cosa insisteixen que l’agència americana ha d’assumir la seva responsabilitat.

De fet, Lewis ha indicat que “continuarem mantenint aquesta afirmació i seguirem totes les vies que s’escaigui per donar llum a un procés opac i injust dut a terme per la FinCEN. Una manera d’actuar, la del FinCEN, que li permet controlar el sistema financer global causant perjudicis devastadors sense cap mena de supervisió, de control, ni donant l’opció als afectats de defensar la seva posició”.

Davant de tot plegat, el jutge ha acordat un nou calendari per tal que les parts puguinaportar els arguments que creguin necessaris per justificar si cal o no seguir amb el procés.

Els accionistes majoritaris de BPA consideren que no es pot tancar un cas sense saberper què es va obrir i permetent a qui va causar el dany “que se’n renti les mans”. A mésa més, es considera fonamental aclarir què va motivar la FinCEN a intervenir per dirimirtambé la responsabilitat exacta de l’administració andorrana en tot l’afer. Remarquen que aquest element és cabdal, per exemple, en el marc de la reclamació econòmica que s’ha fet contra el Govern i l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF).

tracking