Grandvalira es felicita per l'èxit organitzatiu i mediàtic de la Copa del Món

L'organització reconeix sentir-se una mica decebuda amb el temps però contenta per la resposta del país

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Des de l'organització han reconegut sentir-se una mica decebuts amb el temps però contents per la resposta que ha donat tot el país, principalment les persones que han treballat perquè sigui possible, concretament 100 treballadors habituals de l'estació, 190 voluntaris a pista i 90 voluntaris fora de pista. Tot i això, el director de cursa, Jordi Pujol, ha assegurat que el diumenge es va viure un moment crític i encara s'hi va sumar més gent per aconseguir deixar la pista enllestida i que els entrenadors i la Federació Internacional d'Esquí (FIS) consideressin que era esquiable i segura. “Ha estat molt dur però ha respost més gent de la prevista”, ha celebrat.

Quant a les xifres, a més dels 10.000 espectadors a peu de pista, 1.400 persones van participar el divendres al vespre en l'espectacle de llums i baixada de torxes, i 1.200 ho van fer a l'entrega de premis i sorteig de dorsals celebrat el dissabte a la tarda al Palau de Gel de Canillo.

El director general de la Copa del Món Grandvalira 2016, Conrad Blanch, ha volgut fer una especial menció al paper que han jugat les dues primeres classificades de la general, la canadenca Lindsey Vonn i la suïssa Lara Gut, que han ajudat a tenir una major repercussió mediàtica amb la caiguda de Vonn o els resultats de Gut, que no van ser especialment bons durant les dues proves al Principat. Això ha fet que els seguidors de l'esquí hagin estat més pendents del que estava succeint a Andorra. Així doncs, durant aquest cap de setmana s'han acreditat 192 professionals de la comunicació amb 38 fotògrafs, 45 periodistes de premsa escrita, 5 periodistes radiofònics i 88 'staff' de televisions. A més, 15 televisions del món ho han emès en directe i 35 han rebut els drets de retransmissió.

Per la seva banda, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha volgut felicitar tots els que han fet possible aquest èxit organitzatiu i ha lamentat que la classificació final no s'hagi decidit a Andorra. Així doncs, desitja que el 2019 també es mantingui la incògnita fins al final i que augmenti l'expectació. Tanmateix, s'ha mostrat satisfet per la imatge de país que s'ha donat durant aquests dies, ja que creu que l'esforç de tots plegats ha estat molt positiu a nivell d'audiències i de cara a la FIS, i que a més ha suposat una injecció important d'autoestima.

Des de Grandvalira ja estan pensant en les finals de la Copa del Món que se celebraran el 2019 i en què la Federació Andorrana d'Esquí vol tenir presència amb esquiadors nacionals, i treballaran perquè així sigui. El seu president, Albert Coma, ja ha avançat que durant aquests dos anys treballaran per acollir proves de la Copa d'Europa, tot i que el calendari encara no està definit.

tracking