Les esquiadores beneeixen Andorra per a les finals de la Copa del Món

Les protagonistes lloen el treball amb les pistes i creuen que serà un bon esdeveniment

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

N’hi havia que ja havien tastat l’Avet el 2012 i el cap de setmana mesuraven el potencial de l’Àliga. Seran els pols de les finals del 2019, a ple rendiment, i elles creuen que no hi ha motius per pensar que no compliran. En parlava la vencedora. “Serà un bon lloc per a les finals, serà un gran esdeveniment i crec que tothom estarà content d’estar aquí”, deia Marie-Michele Gagnon, qui destacava que els comentaris que s’escoltava entre les corredores eren majoritàriament elogis. La suïssa Lara Gut, que no va tenir un cap de setmana del tot afortunat, destacava l’organització, que “no ha tingut molta sort amb el tema de la neu però ha estat perfecta”. Sobre el 2019 deia que “serà diferent perquè seran unes finals al sud (d’Europa) però serà interessant, i esperem que no hi hagi tanta neu”. La francesa Tessa Worley, una de les vencedores del 2012, indicava que “les finals aquí poden ser realment bones. Andorra té tot el que cal perquè s’hi celebrin bones curses, en velocitat i tècnica. Les finals són un esdeveniment molt especial, i espero ser-hi, perquè segur que serà una gran festa de l’esquí. L’austríaca Michaela Kirchgasser, una corredora amb força anys i força podis al circuit, deia que el 2019 li queda massa lluny i no s’aventura a predir si estarà en aquelles finals. Si que explicava que “aquesta és una gran àrea, amb pistes que tenen els ingredients que els cal a totes les disciplines i espero que quan arribin siguin una gran festa”, deia. I destacava tant el traçat d’eslàlom de l’Avet com el de l’Àliga. I tota una veterana de la Copa del Món, l’argentina Macarena Simari Birkner –hi és des del 1999– deia que “quan vam ser-hi per al gegant i l’eslàlom va ser increïble i això que tothom tenia dubtes sent Andorra, lluny del circuit. Però la veritat és que la preparació de les pistes és increïble”. Només posava una pega, l’aparcament: “fer quasi un quilòmetre per venir a la pista complica, sobretot a equips petits com el nostre”. Per la resta “les pistes són increïbles, la gent és molt atenta amb nosaltres... Molt maco”.

ENTREVISTA AMB ALBERT PÉREZ, ESQUIADOR DE LA FAE I OBRIDOR A LA COPA DEL MÓN

“Per als obridors és un entrenament superbo”

D. D.- Andorra la Vella

És un dels joves de la federació que ha fet d’obridor a la Copa del Món. Somia en ser-hi algun dia competint.

Com és fer d’obridor?És un entrenament superbo perquè ens posa en unes condicions increïbles que no tenim gairebé mai. Alhora has de ser la mostra per a les cor­redores, estar a un bon nivell perquè siguin conscients de com és el traçat.

Tothom parla bé de la pista.Aquesta pista és molt completa en supergegant. Llàstima que no haguem pogut fer-la des de dalt de tot. En es­­làlom té bon desnivell, amb una mica de tot, pla, mur... La neu també està impol·luta, tot i que n’ha caigut molta.

Avui a la Copa del Món vostè és secundari. Deu somiar tenir un dia paper principal.Sí, tot i que aquí corrin noies. El nostre objectiu de sempre ha sigut estar en aquestes grans competicions. Encara estem lluny però amb el treball que estem fent segur que algun dia hi podrem arribar.

A dalt heu pogut parlar amb les esquiadores?Sí, són molt simpàtiques. Hi ha una mica d’interacció, fas el reconeixement amb elles i intercanvies algun comentari.

tracking