Álvarez proposa un pacte d’Estat de Salut

El ministre de Salut espera disposar del document per consensuar amb els grups parlamentaris com a màxim d’aquí a tres mesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No va voler, però, avançar el contingut del document, encara que va assegurar que “no és fer fum” i que el text inclourà “mesures concretes i temps concrets”. Confia en què el document estigui enllestit en un màxim de tres mesos. Marfany va comparèixer ahir davant de la comissió legislativa de sanitat. La cita va estar marcada per la futura reforma sanitària “que no serà d’una legislatura, per això cal un pacte d’Estat”, va insistir el ministre. I és que malgrat insistir que “cal despolititzar la salut”, va remarcar la importància d’anar a la una. Marfany sí que va avançar que dues de les iniciatives impulsades per la seva predecessora, Rosa Ferrer, segueixen el seu curs: el Pla de Salut 2020 i la futura llei de drets i deures del pacient. En el primer dels casos va explicar que s’estan estudiant les aportacions dels col·lectius mentre que, pel que fa a la llei, presentada la setmana passada a Govern, serà consultada amb els col·lectius professionals abans d’iniciar el procediment parlamentari. De les novetats més imminents anunciades pel ministre hi ha la incorporació de Laetitia Jeanjean, el proper maig, “per donar suport en la direcció del SAAS” a Josep Maria Piqué, que també va assistir a la reunió de la comissió. Els consellers generals van preguntar-li a Marfany perquè s’havia contractat nous professionals al SASS quan encara no s’ha aprovat el pressupost per aquest exercici, i va respondre que “en el passat no entrarem, però ara farem les coses com Déu mana. CASS, SAAS i ministeri han de treballar coordinats”. El titular de Salut també va ser sincer en el referent a El Cedre. Va reconèixer la “desgovernança i falta d’organització” existent per la manca d’un coordinador. Va explicar que la cobertura de la plaça hauria de ser imminent.

"JO NO HE VETAT NINGÚ, ÉS LA LLEI QUI DECIDEIX"

A preguntes dels consellers generals membres de la comissió legislativa de sanitat sobre la instal·lació de l’Institut Marquès al Principat, el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va assegurar que “no he vetat ningú, ni per qüestions morals ni religioses, és la llei qui decideix”, tot afegint que “aquesta gent té clar que la decisió serà d’ells, sabent que aquí hi ha un marc legal”. Marfany va dir estar “d’acord amb què s’implantin projectes d’inversió estrangera del que sigui, mentre estiguin regulats amb la llei que toca”. En aquest sentit, va voler remarcar que “es regularà” encara que “tot i ser sobirans per fer la regulació que es vulgui estem dins d’un marc europeu. No farem coses que no es puguin fer a Europa”. Va avançar que estan a l’espera de rebre “la cartera de serveis” que vol oferir la clínica.

tracking