Detingut el sotsoficial Francesc Troguet pels trets a la seu policial

El sotsoficial del cos, Francesc Troguet, ha estat detingut com a presumpte autor dels quatre tirs contra la comissaria

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Ahir a primera hora del matí, el mateix cos informava de la seva detenció. L’inter­rogatori es va allargar hores i en tancar edició encara era previst que passés a disposició judicial. Tot apuntava que havia de ser al llarg de la matinada o, com a molt tard, aquest matí. Les proves que havien dut a la seva detenció serien contundents i tot feia preveure que el batlle podria decretar la presó provisional. Troguet és un dels agents més veterans del cos, amb prop de 30 anys de servei. En aquests moments era el responsable de la unitat canina. Fonts properes a la investigació van explicar al Diari que la nit de 20 de febrer, estava de servei. S’hauria absentat alguns minuts de la comissaria, coincidint amb els instants en què es van produir els impactes de bala. Arran del succés es va obrir una investigació que hauria dut fins al sotsoficial. Entre els despatxos que van ser víctimes dels trets hi havia el del director del cos, Jordi Moreno, i un dels directors adjunts, Bruno Lasne. Segons han informat companys del cos, la relació entre la direcció i el sotsoficials era tensa. Troguet va ser nomenat sotsoficial l’any 2008, amb l’antiga direcció, en mans de Joan Ramon Peralba. Les mateixes fonts asseguren que el clima s’hauria agreujat en els darrers mesos, arran que se li obrís un expedient disciplinari després que Troguet alterés l’expedient d’un dels canins per tal d’ajornar la seva jubilació. Arran dels fets, expliquen les mateixes fonts, la relació s’hauria tensat encara més.

Casos similars La investigació ha permès determinar el tipus d’arma que va utilitzar el tirador. També ha estat clau l’anàlisi de balística fet pels experts de la guàrdia civil. La setmana passada, efectius del cos espanyol van ser al país realitzant una inspecció ocular de l’edifici per tal d’establir el punt exacte des d’on s’haurien produït els trets. Tot apuntava que s’haurien fet des del Rec de l’Obac o des d’una zona de muntanya a tocar. Ahir, fonts properes a la investigació, però, no descartaven que Troguet pogués haver comptat amb un col·laborador, que no tenia perquè ser de dins del cos. Les mateixes fonts explicaven que s’està treballant amb la hipòtesi que el policia pogués tenir també alguna vinculació amb els trets contra la casa del ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, del passat 2012, i el recent impacte d’una bala contra una de les finestres del restaurant de la Borda Raubert. Aquest darrer cas sorprèn, ja que l’establiment és propietat del seu germà, Josep Maria Troguet, amb qui, segons les mateixes fonts, la relació no és gaire bona.

PERFIL

Francesc Troguet, Sotsoficial de la policia

MÉS DE 30 ANYS AL SERVEI DEL COS

Francesc Troguet, de 52 anys, fa 30 que és dins del cos de policia. Es tracta d’un dels agents més veterans i, segons els seus companys, dels més populars. Nomenat sotsoficial el novembre del 2008 ha estat responsable de diversos departaments, com el grup de motoristes de la unitat de seguretat viària i del grup de muntanya. En aquests moments era el màxim responsable de la unitat canina.

tracking