El Govern vol fer créixer la demanda de matrícules personalitzades

L'executiu preveu que la recaptació en els propers exercicis no serà inferior als 150.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho ha fet constar en la resposta a la pregunta formulada pel grup parlamentari liberal en què demanaven la raó per la qual la recaptació final de les matrícules personalitzades s'ha situat molt lluny de les previsions de l'executiu.

El Govern reconeix, en la resposta publicada al Butlletí del Consell General, que la recaptació és “molt inferior” a la prevista, sobretot per als vehicles ja existents. Així, segons recorda l'executiu, la memòria econòmica preveia recaptar entre 1,3 i 2 milions d'euros el 2015, i entre 300.000 i 500.000 euros per als anys següents. Finalment, durant el 2015 es van reservar 184 plaques de matrícula personalitzada, de les quals a finals d'any se n'havien atribuït 109, amb una recaptació de 176.996 euros.

La desviació entre les previsions i la realitat, el Govern l'atribueix a una sobreestimació de la demanda, en particular per als vehicles existents, que obeeix a diferents factors com són un interès dels titulars dels vehicles inferior al previst; un cost que pot suposar un fre, sobretot la taxa de tinença anyal de 200 euros; un desconeixement de la mesura en ser el seu primer any d'aplicació; i una comunicació insuficient.

Pel que fa a les previsions per als propers anys, el Govern creu que la recaptació en els propers exercicis no serà inferior als 150.000 euros, una xifra estimada considerant una penetració del 3% en la venda de plaques de matrícula personalitzada per als vehicles de nova matriculació, i en base a les taxes de reserva, atribució i tinença vigents

tracking