La conscienciació d'Andorra envers el turisme impressiona els representants de l'OMT

Martí ha donat a conèixer a l'OMT la importància d'aquest sector per al país i per al seu PIB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Martí ha donat a conèixer als representants de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) la importància d'aquest sector per al país i per al seu PIB, i els ha assegurat que no sols és una font de creixement i benestar, sinó que aporta valors essencials com la cohesió social i respecta els principis de sostenibilitat per la seva convivència amb la natura. Per tot plegat, el secretari general de l'OMT, Taleb Rifai, ha reconegut sentir-se “impressionat” perquè quan es reuneix amb representants polítics explica la importància del turisme, però en aquest cas, ha estat el cap de Govern que li ha explicat a ell.

Durant aquesta trobada, Rifai ha entregat al cap de Govern la 82a Carta Oberta sobre els viatges i el turisme de l'Organització Mundial del Turisme i el Consell Mundial de Viatges i Turisme (CMTV), que encoratja els caps d'Estat i de Govern de tot el món a posicionar el turisme com a motor de creixement i desenvolupament econòmic i a atorgar-li una prioritat en les agendes nacionals i globals. Martí ha reconegut que “no afegir-se a la carta seria anar contra els nostres orígens”, i ha agraït als representants de l'OMT que valorin el sector turístic del país.

Taleb Rifai es troba al país amb motiu del 9è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya i ha celebrat que aquesta sigui una oportunitat perquè Andorra es doni a conèixer arreu del món. En aquest sentit, ha lloat també la capacitat d'organització de grans esdeveniments com el de la Copa del Món femenina d'esquí alpí que va tenir lloc el passat cap de setmana, i ha assegurat que el més important d'aquests actes és el missatge que s'envia i la capacitat que es demostra.

tracking