La trumfa autòctona tindrà segell de qualitat controlada
El Govern confirma que iniciarà el procés per poder dotar la patata d’una línia d’ajuts oficials
El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat té previst iniciar el procediment per situar la producció de patata autòctona sota certificació i poder dotar-la, així, d’una línia d’ajuts. Això permetrà salvar la companyia Sabors i Aromes, que l’any passat no va produir i va estar a punt de declarar-se en fallida. De fet, el seu portaveu, Albert Casal, va celebrar la “voluntat” del Govern per “tornar a treballar per fer Sabors i Aromes 2.0”. Per a Casal, la decisió de l’executiu representa “una oportunitat perquè la companyia tingui futur”. Segons van detallar des del Govern, per tal de fer realitat el segell de qualitat controlada, que ara per ara només té la carn de vedella, s’establiran les prescripcions tècniques i les bases administratives sobre les quals s’ha d’organitzar la certificació. A?més, l’executiu va avançar que es treballarà de forma paral·lela en la recerca d’un acord comercial entre el departament d’Agricultura i els principals operadors comercials.
Ajuts econòmicsA través de la qualitat controlada, tots els productors de trumfes andorrans que compleixin els requisits tècnics i superin els controls fixats en el Reglament de regulació de l’ús del segell podran sol·licitar-ne l’ús i percebre l’ajut oficial que la Llei d’agricultura i ramaderia preveu a aquest efecte. D’aquesta manera, aconseguiran compensar una part dels costos de producció. Casal també defensa la qualitat controlada com la millor opció per a la trumfa produïda al país perquè “se sàpiga que un producte segueix un protocol rigorós de cultiu i el Govern certifiqui que és un producte de qualitat”.