Més de 30 anys al servei del cos

Va ser detingut ahir com a pressumpte autor dels quatre tirs contra la comissaria de policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De 52 anys, fa 30 que és dins del cos de policia. Nomenat sotsoficial el novembre del 2008 ha estat responsable de diversos departaments, com el grup de motoristes de la unitat de seguretat viària i del grup de muntanya. En aquests moments era el màxim responsable de la unitat canina.

Segons van explicar ahir al Diari efectius del cos, relació entre ell i l'actual direcció de la policia era tensa des de feia mesos. Darrerament s'hauria agreujat després que se li obrís un expedient disciplinari per alterar la data de naixement d'un gos per no haver-lo de jubilar.

La investigació

La investigació de cas pel qual ahir va ser detingut ha permès determinar el tipus d’arma que va utilitzar el tirador. També ha estat clau l’anàlisi de balística fet pels experts de la guàrdia civil. La setmana passada, efectius del cos espanyol van ser al país realitzant una inspecció ocular de l’edifici per tal d’establir el punt exacte des d’on s’haurien produït els trets. Tot apuntava que s’haurien fet des del Rec de l’Obac o des d’una zona de muntanya a tocar. Ahir, fonts properes a la investigació, però, no descartaven que Troguet pogués haver comptat amb un col·laborador, que no tenia perquè ser de dins del cos.

Les mateixes fonts explicaven que s’està treballant amb la hipòtesi que el policia pogués tenir també alguna vinculació amb els trets contra la casa del ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, del passat 2012, i el recent impacte d’una bala contra una de les finestres del restaurant de la Borda Raubert. Aquest darrer cas sorprèn, ja que l’establiment és propietat del seu germà, Josep Maria Troguet, amb qui, segons les mateixes fonts, la relació no és gaire bona.

tracking