Troguet, condemnat per tinença d'arma prohibida i amenaces de mort

Se li ha imposat una pena de 3 anys i 3 mesos condicional subjecta a seguir tractament psicològic o psiquiàtric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agent ha estat condemnat per un delicte major de tinença d'arma prohibida i quatre delictes menors per amenaces de mort amb arma de foc. Se li ha imposat una pena de tres anys i tres mesos condicionals subjecte al seguiment de tractament psiquiatric o psicològic. També a la privació del permís d'arma de per vida i a quatre anys dinhabilitació del cos. Segons la condemna, no es podrà aproximar al director de la policia, Jordi Moreno; al director adjunt de la policia, Bruno Lasne, i a la comissària, Teresa Ferreira, durant tres anys.

A més, s'hauria arribat amb l'agent, que Troguet ha estat sotmés aquest matí a una ordenança penal (judici ràpid), acusat de danys voluntaris.a un pacte per acordar la seva jubilació, amb pensió inclosa, després de 30 anys de servei al cos de policia

Ahir a primera hora del matí, el mateix cos informava de la seva detenció. L'agent es va negar a declarar davant dels agents de policia. Va acabar passant a disposició judicial a les 00:30. L'agent ha negat que tingués cap relació amb l'atac contra la casa del ministre Cinca i la Borda Raubert.

Troguet és un dels agents més veterans del cos i en aquests moments era el responsable de la unitat canina. Fonts properes a la investigació van explicar al Diari d'Andorra que la nit de 20 de febrer, estava de servei. S’hauria absentat alguns minuts de la comissaria, coincidint amb els instants en què es van produir els impactes de bala.

Arran del succés es va obrir una investigació que hauria dut fins al sotsoficial. Entre els despatxos que van ser víctimes dels trets hi havia el del director del cos, Jordi Moreno, i un dels directors adjunts, Bruno Lasne. Segons han informat companys del cos, la relació entre la direcció i el sotsoficials era tensa. Troguet va ser nomenat sotsoficial l’any 2008, amb l’antiga direcció, en mans de Joan Ramon Peralba. Les mateixes fonts asseguren que el clima s’hauria agreujat en els darrers mesos, arran que se li obrís un expedient disciplinari després que Troguet alterés l’expedient d’un dels canins per tal d’ajornar la seva jubilació. Arran dels fets, expliquen les mateixes fonts, la relació s’hauria tensat encara més.

tracking