22 restaurants oferiran menús ‘a la francesa’ des de divendres
Es podran degustar àpats d’entre 8,57 i 58 euros fins al 21 d’aquest mes
L’ambaixadora gal·la, Ginette de Matha, va presentar ahir la segona edició de les jornades gastronòmiques que se celebren amb la col·laboració de la Unió Hotelera i MoraBanc, i que pretenen donar a conèixer la cultura gal·la i “demostrar que la gastronomia del país està a l’altura de la d’altres regions”, va afirmar ahir el portaveu de la Unió Hotelera, Oscar Julian, el qual va destacar la diversitat de restaurants participants, des dels “tradicionals i casolans fins als moderns i creatius”. Julian va explicar que mentre l’any passat hi van participar 17 establiments en unes jornades de tres dies, enguany s’ha decidit ampliar-ho. A més, va assenyalar que “som una mica estrictes quant a la participació dels establiments i si no s’hi volen implicar preferim que no hi siguin”, va dir, ja que “ens hi juguem la reputació del país i de la cuina francesa”. De Matha, de la seva banda, va assegurar que “tots els restaurants andorrans que han estat convidats han estat seleccionats per part d’un comitè de xefs que avalua les candidatures”. Segons Julian, tots els restaurants participants destinaran com a mínim un 5% de la recaptació a finalitats socials, una acció que es realitza en l’àmbit mundial. “Molts establiments faran l’aportació de la totalitat de la recaptació a una ONG del país”, va assegurar. Les jornades Goût de France duraran fins al 21 de març, quan se celebrarà el Dia internacional de la cuina francesa i on més de 1.500 xefs de tot el món commemoraran l’efemèride amb receptes inspirades en la gastronomia gal·la.