Els Cierco posen en dubte la revisió de clients de BPA feta per PwC

Els accionistes majoritaris de l'entitat exigiran per via judicial el contingut de la revisió de clients

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una nota, afirmen que demanaran per via judicial el contingut íntegre de la revisió de clients i comptes i que conclou que l'entitat té 923 clients "presumptament sospitosos de blanqueig de capitals".

Els Cierco afirmen que en el comunicat d'ahir de l'AREB "no hi ha cap prova de la comissió de delictes" i que "ni tan sols s'aclareix" si els cent clients que combinen tots els factors de major risc de blanqueig de capitals "ja són els que giraven a l'entorn dels tres casos que ja estaven sota control judicial. Els accionistes també diuen que el comunicat d'ahir de l'AREB va ser rebut "amb sorpresa i indignació" i afirmen que "duran a terme les accions legals escaients per a defensar el seu bon nom i la seva honestedat".

A l'espera de poder analitzar l'informe de PwC, Cierco considera "dubtós el nivell d'incidències" que es planteja perquè els seus informes no ho indiquen. Creuen també que "si les incidències que presumptament s’han detectat en la revisió de PwC ja existienanteriorment i aquestes no havien estat advertides ni per les auditories externes successivament ni per les autoritats reguladores del Principat, caldrà estudiar eventuals responsabilitats dels auditors i els reguladors".

Els accionistes majoritaris també consideren que "probablement PwC està aplicant uns criteris més restrictius que els que estableix l’actual normativa andorrana en matèria de prevenció de blanqueig".

tracking