La llei per regular els salaris dels càrrecs electes, més a prop

Es vol posar fi a les diferències salarials que hi ha actualment entre càrrecs polítics similars

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L'objectiu del text és crear un marc legal per regular els sous de tots els càrrecs electes amb "transparència i equitat", per posar fi a les diferències salarials que hi ha actualment entre càrrecs polítics similars. L'anunci l'ha fet la consellera general demòcrata Meritxell Mateu durant el debat de la reserva d'esmena feta pel grup liberal que anava encaminada a evitar que els càrrecs polítics recuperin el nivell salarial del 2012.

La reserva d'esmena, defensada per la consellera general liberal Judith Pallarés, tenia com a objectiu que la derogació de la Llei de mesures de contenció del 2012 només s'apliqués al personal de l'administració però no als càrrecs polítics. Pallarés ha argumentat que "els funcionaris no són responsables de la crisi però no podem dir el mateix de la classe política", i ha proposat que no es torni a augmentar el salari dels càrrecs electes per una qüestió de responsabilitat. El grup parlamentari liberal ha obtingut el suport dels dos consellers de SDP però no dels consellers demòcrates ni socialdemòcrates, per la qual cosa l'esmena no ha prosperat.

Els dos grups que hi han votat en contra han exposat els mateixos arguments: que la qüestió mereix una reflexió més acurada i que cal legislar per tal que els salaris dels càrrecs públics gaudeixin de més transparència i equitat.

tracking