Tombades les quatres emenes del PS per reduir despeses al fons de reserva de jubilació de la CASS

DA defensa que les despeses estan totalment justificades en base al que estipula la llei

47714.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Consell General celebra avui una llarga sessió ordinària en què està previst que s'aprovi el pressupost per a l'exercici 2016, després que s'hagin debatut i votat les 19 reserves d'esmena que han presentat el PS i Liberals d'Andorra. També s'examinarà el projecte de llei de creació de l'Agència Andorrana Antidopatge, el projecte de llei de foment del vehicle elèctric i el projecte de llei que regula FEDA i el règim de les activitats dels sectors elèctrics, del fred i de la calor.

Pel que fa a les quatre reserves d'esmena relacionades amb el fons de reserva de jubilació de la CASS, la consellera demòcrata Meritxell Mateu ha destacat que les despeses estan totalment justificades en base al que estipula la llei. Des del PS, el conseller general Gerard Alís ha exposat que troben excessiu el cost de 3 milions d'euros de comissions i que es volen reduir algunes partides perquè creuen que s'estan duplicant despeses. "Cal ser curosos en la gestió" ha manifestat, afegint que és necessari que es gestioni de la manera correcta i per això ha incidit en què no s'eliminen partides sinó que es redueixen per evitar "despeses supèrflues" i duplicitats.

Mateu ha destacat que els càlculs han estat valorats per auditories externes i que és "agosarat" qüestionar-les per part del PS, i ha justificat la necessitat d'enderrocar l'edifici de l'antiga clínica pel perill que pot suposar. Sobre aquest punt, Alís ha destacat que no volen eliminar la partida sinó rebaixar-la perquè no tenen cap estudi que justifiqui la despesa d'1,6 milions d'euros prevista i, per tant, volien que quedés fixada en 600.000 euros.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha destacat que no hi ha "cap despesa supèrflua" i que es fa un seguiment rigorós d'aquest fons de reserva de jubilació i que el que paga la CASS en costos de gestió es troba "en la banda baixa". D'aquesta manera ha recordat que el fons de reserva està gestionant 1.100 milions d'euros i que calen els "esforços humans i econòmics" necessaris. I ha conclòs que els resultats avalen la gestió que s'ha dut a terme. Des del 2007, segons Cinca, que es donen resultats favorables. A aquest argument Alís ha contestat que les pèrdues posen en dubte aquesta bona gestió de la qual parla Cinca i que el que cal és garantir les pensions, és a dir, que "l'optimització" hauria de revertir en els beneficiaris.

tracking