Andorra rep la visita del subsecretari adjunt dels EUA, Conrad Tribble

El Govern no especifica si durant la trobada s'ha abordat el cas BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A primera hora del matí han mantingut una trobada al despatx del cap de Govern, Antoni Martí, amb el qual han conversat al voltant de l’actualitat política i econòmica d’Andorra. Tot i tractar-se de la visita de més alt rang del Govern dels Estats Units d’Amèrica des de l’any 2004, el Govern no ha especificat si la conversa ha girat al voltant del cas BPA.

A continuació la delegació americana s’ha reunit amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Segons el Govern, ambdós mandataris han celebrat la fluïdesa i el diàleg existent entre les autoritats americanes i més concretament amb l’ambaixada i el consolat dels Estats Units d’Amèrica i el ministeri d’Afers Exteriors.

Segons un comunicat, un dels temes tractats en aquesta reunió ha estat la de la crisi dels refugiats sirians. Tribble ha convidat a Andorra a participar en la cimera prevista dins el Debat general de l’Assemblea General de les Nacions Unides del pròxim mes de Setembre a Nova York, on s’abordarà aquesta qüestió i més concretament el risc d’exclusió de l’educació dels infants refugiats. Saboya ha explicat a Tribble que Andorra ha mostrat el seu compromís a acollir una vintena de refugiats en coordinació dels estats veïns, Espanya i França. El ministre d’Afers Exteriors ha explicat al subsecretari adjunt del Departament d’Estat que la Universitat d’Estiu d’Andorra reflexionarà aquest any voltant dels objectius de desenvolupament sostenible, i que comptarà amb la participació de personalitats de l’àmbit internacional, que deliberaran temes relacionats amb la lluita contra el discurs de l’odi i de l’educació per a tothom com a factor de cohesió social.

Durant la trobada també s’ha fet seguiment i dels convenis bilaterals entre Andorra i els Estats Units d’Amèrica, han compatit informació sobre les negociacions que ambdós països estan duent a terme amb la Unió Europea, els EUA amb l’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (TTIP) i Andorra amb l’acord d’associació.

Tribble té previstes trobades amb els síndics al Consell General i també una reunió amb la comissió legislativa de política exterior.

tracking