Demòcrates anuncia una llei per regular el sou dels polítics

La norma pretén evitar les diferències salarials entre càrrecs similars

47723.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Segons va explicar la consellera general dels demòcrates Meritxell Mateu, la mesura, encara embrionària, pretén posar fi a les diferències salarials entre polítics que realitzen una mateixa funció. Segons va avançar la consellera, el projecte de llei “estarà enllestit en uns mesos i no tan sols afectarà Govern i Consell General, sinó que tota la classe política”, va assenyalar, després que des del grup parlamentari liberal li retraguessin les “constants” polèmiques per cònsols que han volgut apujar-se el sou i els dels consellers de la majoria després de guanyar els comicis. “L’objectiu és millorar la transparència i buscar l’equitat”, va dir Mateu. La consellera va fer l’anunci durant el debat de la reserva d’esmena feta pel grup parlamentari liberal per evitar que als càrrecs polítics se’ls derogués la Llei de mesures de contenció del 2012, que implica la retallada dels salaris. Els dos consellers d’SDP van mostrar-se a favor de no aixecar la retallada als polítics, mentre que els tres socialdemòcrates no ho van fer per “coherència”, ja que el 2012 van votar en contra de la llei. Des de DA van rebutjar la proposta al·legant que la nova regulació és ja un exemple de “responsabilitat política”.

ANÈCDOTES

Álvarez Marfany debuta. No era el primer Consell General de Carles Álvarez Marfany, però sí el primer en què va haver d’intervenir. I en donar-li la paraula, el síndic general, Vicenç Mateu, va voler remarcar que era l’estrena.

La subsíndica pren les regnes. La llarga jornada va fer que el síndic s’absentés en més d’una ocasió. La subsíndica, Mònica Bonell, va prendre les regnes per donar pas a les intervencions. A algun conseller, però, li va costar fer el canvi de xip i se li va escapar un “gràcies senyor síndic”.

Visita escolar. Alumnes del Col·legi Sant Ermengol van seguir una part del Consell. El síndic va donar-los la benvinguda presentant-los com els “futurs consellers i conselleres generals”. Dinar a corre-cuita. La pausa del dinar va ser de 75 minuts. La represa va començar tard perquè els consellers liberals, que havien de defensar la seva esmena, no havien arribat a l’hora prevista.

tracking