El grup gal Hattemer negocia entrar al Col·legi dels Pirineus
El grup francès Hattemer amb 130 anys d’història negocia convertir-se en l’accionista de referència i la família Saludes passaria a ser minoritària
Les converses van en la línia que Hattemer passaria a ser el propietari de referència, mentre que la família Saludes es quedaria un petit nombre d’accions. Segons van confirmar fonts properes al Col·legi dels Pirineus i a l’executiu, tant Govern com el comú de la Massana veuen amb molts bons ulls una iniciativa que té com a principal fita donar un nou impuls al centre. Hattemer és un dels grups d’ensenyament francesos privats més prestigiosos fundat el 1885 per Rose Hattemer que va crear un mètode pedagògic d’atenció personalitzada a cada alumne que va ser un èxit. El grup francès s’ha fixat en el Col·legi dels Pirineus perquè, segons les mateixes fonts, confien que es pot desenvolupar un projecte molt interessant que introdueixi el francès, acompanyant l’espanyol i l’anglès, com a tercera llengua de referència. En ment hi ha l’establiment d’un centre trilingüe que pugui ser homologat internacionalment i que obri la porta als alumnes al domini de tres de les llengües de referència al món a un nivell pràcticament nadiu. El nou projecte per al Col·legi dels Pirineus mantindria l’actual base i incorporaria les millores que pot aportar el grup Hattemer. Es pretén que un cop finalitzats els estudis es pugui disposar d’una homologació paral·lela tant a Espanya, equivalent al títol de batxillerat, com a França, amb el Bac. Els tipus d’alumnes al qual es dirigeix l’oferta té tres vessants fonamentals. Tant per a andorrans que vulguin un ensenyament privat trilingüe, per als fills dels estrangers que s’espera que es vagin instal·lant a Andorra en el marc de l’obertura econòmica i per a pares que viuen fora i que considerin adient per a la formació dels seus fills el mètode Hattemer.
Es negocia per al curs vinentUn dels punts forts del grup Hattemer és la capacitat per fer inversions i aplicar el mètode e-learning amb educació complementària a distància a través d’internet. Les negociacions es troben molt avançades, especialment perquè la principal recança del grup Hattemer es trobava en l’acollida al projecte per part de Govern i del comú de la Massana (qui té llogades per anys les instal·lacions que acullen el Col·legi dels Pirineus a l’antic pavelló de l’Aldosa). Les dues institucions, però, han donat el seu vistiplau i fins i tot s’han mostrat molt favorables al nou impuls per al centre. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat la conselleria d’Educació de l’ambaixada espanyola, tenint en compte que el Col·legi dels Pirineus es troba dins del sistema d’ensenyament espanyol. La voluntat de les dues parts negociadores passaria perquè l’acord pugui tancar-se en els propers mesos perquè el curs vinent Hattemer ja estigui en disposició d’implementar les primeres millores amb la introducció del francès.
DE JACQUES CHIRAC A RAINIER DE MÒNACO ALUMNES CÈLEBRES DE L'ESCOLA HATTERMER
A final del segle XIX una institutriu alsaciana que havia vingut a París, Rose Hattemer, s’encarregava de la formació d’infants. El seu mètode aviat es va convertir en un èxit amb l’atenció personalitzada a cada alumne amb programes específics per a la gramàtica i el càlcul. El 1885 va crear l’establiment Hattemer amb els preceptes de laïcitat i independència. Un dels punts forts és l’especificitat segons els potencials de cada alumne, fet que suposa una distribució diferent de les hores lectives. Es tracta d’un mètode molt exigent que té molt d’èmfasi en la llengua i les matemàtiques. Hattemer va ser també precursora de l’ensenyament a distància, l’any 1930, per als fills dels francesos que anaven a treballar a les colònies. El llistat d’alumnes cèlebres de Hattemer és extensa. Jacques Chirac, Brigitte Bardot, Jean-Paul Sartre, Rainier de Mònaco, Estefania de Mònaco, Jacques Lafitte, Édouard de Rothschild o Karim Aga Khan, Bao Dai (últim emperador vietnamita).