Bones perspectives d’afluència d’esquiadors a Vallnord i a Grandvalira

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Des de Grandvalira afirmen que les perspectives són bones, tot i que no faciliten xifres concretes de previsions. Per l’experiència dels darrers anys esperen un volum elevat de reserves d’última hora, però a dia d’avui asseguren que el ritme “va molt bé” i esperen una alta afluència d’esquiadors i visitants. El període més fort és el que anirà de dimecres fins dilluns vinent, sent dijous, divendres i dissabte els pics més grans d’entrada d’esquiadors, principalment del mercat espanyol i portuguès. Precisament del país lusità ahir van arribar unes 1.200 persones, majoritàriament públic familiar, que s’hi estaran tota la setmana.

Bona neu

La meteorologia es preveu favorable la majoria dels dies i la neu també es troba en bon estat. A Grandvalira hi ha 208 quilòmetres esquiables amb 125 pistes obertes, amb gruixos d’entre 80 i 130 centímetres de neu pols. En un estat similar es troben les de Vallnord, amb un 96% de pistes obertes, amb fins a 120 centímetres a Pal-Arinsal i 160 a Ordino-Arcalís. Allà, tal com apunta l’estació, els hotels de la zona estaran pràcticament plens, amb una ocupació similar a la de l’any passat. A l’estació han preparat una sèrie d’activitats per donar resposta a les demandes dels visitants. Entre elles, excursions en motos de neu o l’última edició del Saturday White Fever de la temporada a Pal, amb música en directe i barbacoa inclosa. Als restaurants d’Ordino-Arcalís hi haurà bandes de música dissabte i diumenge.

Amb unes previsions turístiques tan optimistes, el Servei de Mobilitat ja va advertir ahir que es poden registrar cues importants a les carreteres de dijous a dilluns. Especialment en els punts conflictius, com la frontera de la Farga de Moles. El dia més complicat es preveu que sigui dijous, amb l’entrada al país dels estrangers i la sortida dels andor­rans que vulguin aprofitar el pont. Divendres al matí també hi ha advertències de cues a l’entrada sud, mentre que a partir del migdia, i durant la tarda i el vespre, es preveu la sortida de molts vehicles.

La marxa dels visitants s’espera que es faci de forma esglaonada pels dos principals passos fronterers. Diumenge al matí i dilluns al migdia es calcula que siguin els moments més delicats.

tracking