Cada habitant consumeix diàriament 220 litres d'aigua

El Govern busca disminuir la despesa a 150 litres a través de la conscienciació

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L'objectiu del Ministeri, ha anunciat, és reduir aquesta quantitat fins als 150 litres, mitjançant la feina de conscienciació de la necessitat de fer un ús responsable de l'aigua.

Calvó ha fet aquestes declaracions durant la inauguració fotogràfica 'Poètic Contrast', amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua. La mostra s'ha instal·lat al llarg de Vivand i compta amb 14 fotografies que expliquen el recorregut de l'aigua de la Vall del Madriu-Perafita-Claror des que neix als Clots del Port fins que va a parar al riu Valira, mostrant el contrast entre els paratges més naturals en alçada fins a l'entorn urbà.

L'autor de la mostra, el fotògraf Miquel Mercè ha explicat que l'objectiu del seu treball és transmetre les diferents realitats de l'aigua amb una mirada artística, des de les aigües tranquil·les de les petites fonts dels Clots del Port, passant pel riu Perafita, el riu Madriu i, finalment el Valira d'Orient, de manera que a cada fotografia es va copsant cada cop més l'energia, el soroll i la velocitat de l'aigua. L'acte ha comptat també amb la participació del cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, així com els responsables de Medi Ambient, Andorra Sostenible i de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

La ministra Calvó ha volgut reconèixer la feina que estan fent els comuns per complir el conveni de gestió de les aigües, ja que ha assegurat que "estan preveient inversions molt importants", de manera que quan a finals d'any es faci el balanç, es podrà dir que "estem ja a la recta final d'aquest conveni i que estem arribant als objectius".

tracking