Calvó assegura que l’acord d’associació no perjudicarà el tabac

La ministra afirma que “Europa no ha plantejat mai una modificació del fons” de l’acord duaner

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les declaracions de la ministra arriben després que fa uns dies l’Associació de Pagesos i Ramaders expressés la seva preocupació per una possible pèrdua dels beneficis que l’acord duaner té per a l’agricultura andorrana, i concretament per al tabac. De fet, havien arribat a considerar que la pèrdua d’aquests condicionants acabaria “arruïnant” el sector primari del país. Així, la ministra va explicar que la Unió Europea “no ha plantejat mai una modificació del fons” de l’acord duaner, i va afegir que Europa “entén les especificitats dels països”. A més, va indicar que encara no s’han iniciat les negociacions sobre els aspectes lligats a aquest acord, sinó que “estem en una fase d’informació”. També va recordar que el director d’Agricultura, Landry Riba, forma part de l’equip de treball que viatja de manera regular a Brussel·les, “justament per traslladar tota la informació sobre el sector agrícola i la importància que té el manteniment d’aquest acord”.

REDUIR EL CONSUM D’AIGUACalvó va realitzar aquestes declaracions durant la inauguració fotogràfica Poètic Contrast, en el marc de la commemoració del Dia mundial de l’aigua. La ministra va donar a conèixer que cada habitant d’Andorra consumeix diàriament 220 litres d’aigua, una xifra que també inclou el consum del sector turístic. L’objectiu del ministeri és reduir aquesta quantitat fins als 150 litres, mitjançant la feina de conscienciació de la necessitat de fer un ús responsable de l’aigua. D’altra banda, la ministra va reconèixer la feina que estan fent els comuns per complir el conveni de gestió de les aigües, ja que va assegurar que “estan preveient inversions molt importants”, de manera que quan a final d’any es faci el balanç, es podrà dir que “estem ja a la recta final d’aquest conveni i que estem arribant als objectius”.

REUNIÓ AMB L'EMPRESARIAT

Durant la visita al Principat que el mes d’octubre passat va realitzar el cap d’unitat d’Europa occidental del servei europeu d’acció exterior, Claude Maerten, en el marc de les negociacions per al pacte d’associació amb la Unió Europea, es va reunir amb les cúpules de les organitzacions empresarials del país. Així ho va explicar el Govern en resposta a una pregunta formulada per la consellera general del grup parlamentari liberal Judith Pallarés. Maerten, concretament, es va entrevistar amb els dirigents de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, la Confederació Empresarial Andorrana i de l’Empresa Familiar Andor­rana. L’objectiu era permetre a Maerten explicar l’organització i els calendaris de les negociacions així com els principis i la posició de la UE en l’acord d’associació.

tracking