Inici d’obres a The Cloud dimarts i finalització el 2018

Els treballs arrencaran amb la demolició de l’antiga caserna dels bombers i s’allargaran fins al desembre de l’any 2018

48014.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un projecte que s’inclou dins dels plans de l’operadora per diversificar l’entrada de capital, un cop el 2017 es vegin reduïts sensiblement els ingressos en concepte de roaming. Andorra Telecom calcula que les obres de demolició de l’antiga caserna s’allarguin fins al juliol. Els treballs afectaran el tram del carrer Sant Salvador comprès entre l’avinguda Riberaygua i el carrer la Borda, que es tallarà al trànsit rodat. Després de les vacances d’agost, al setembre s’iniciaran les obres de deconstrucció de l’actual edifici d’Andorra Telecom a l’avinguda Meritxell. Un cop demolit arribarà l’hora d’aixecar l’edifici The Cloud. El calendari que preveu l’operadora assenyala que els treballs s’allargaran dos anys i dos mesos. Si els terminis previstos s’acaben complint, l’edifici dissenyat pel despatx Arid Arquitectura estarà acabat a final de desembre del 2018. A partir del setembre, el servei d’atenció al client de l’operadora i part de les oficines que ara s’ubiquen a l’edifici de l’avinguda Meritxell es traslladaran temporalment a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella. Concretament a l’edifici d’Andimesa amb entrada pel carrer Prat de la Creu. L’edifici emblemàtic d’Andorra Telecom tindrà un parc per a empreses especialitzades en tecnologia. Malgrat que l’operadora ha començat a negociar amb algunes firmes que podrien estar interessades a instal·lar-s’hi, no n’hi ha cap que hagi confirmat que acabarà anant a The cloud ja que es treballa a tres anys vista.

Molèsties a veïns i comerçosA una setmana de l’inici de les obres de demolició de l’antiga caserna dels bombers, Andorra Telecom ha començat a notificar als veïns i comerciants de la zona mitjançant una carta de les feines que es duran a terme durant gairebé tres anys. Segons s’assenyala a la missiva, els responsables del projecte “tenim molt presents les molèsties que una obra d’aquestes característiques suposen per als veïns i els establiments i comerços de la zona i, per això, s’ha previst tot un seguit de mesures correctores per reduir al màxim l’impacte dels treballs”. Des de l’operadora es recorda que a més del fet que The Cloud disposi de les certificacions internacionals Leed Or i Regenera que garanteixen el mínim impacte durant la construcció, els equipaments tècnics d’alta sensibilitat amb què compta la companyia en l’actual seu fan totalment necessari restringir el màxim la pols, les vibracions i els sorolls. Andorra Telecom, que va adjudicar l’enderroc de la caserna el 15 de març passat, posa a disposició dels veïns el telèfon 875 204 i el correu electrònic consultesthecloud@andorratelecom.ad pels dubtes que pugui generar l’obra.

Cinc espais diferentsL’edifici comptarà amb cinc espais diferenciats. A més de la zona d’atenció al client i d’oficines, hi haurà un espai comercial que tindrà uns 2.500 metres quadrats, la desena part, per exemple, d’Illa Carlemany. A l’última planta de l’edifici, que també tindrà un espai museístic i el parc tecnològic, s’ubicarà la zona de restauració. The Cloud, que s’havia dissenyat per a 14 plantes, en tindrà 12 amb una altura de 60 metres. L’edifici té un cost previst d’uns 32 milions d’euros que pagarà Andorra Telecom. Estan projectades dues places públiques i la construcció d’aparcaments soter­rats. S’ha signat un conveni amb el comú d’Andorra la Vella que cedirà el subsòl dels carrers afectats per la construcció.

CRONOLOGIA

Andorra Telecom va anunciar a mitjan 2014 la intenció de construir un edifici emblemàtic a l’espai que ocupa la seu de l’avinguda Meritxell i l’antiga caserna dels bombers. Va convocar un concurs d’idees per al projecte constructiu.

Poc abans del Nadal del 2014, l’operadora adjudica el projecte al despatx Arid Arquitectura, guanyador del concurs d’idees. S’anuncia que es dirà The Cloud, que tindrà 14 plantes (finalment seran 12) i que costarà uns 32 milions.

Els pressupost del Go-vern per a aquest any preveu una primera partida per a la construcció de The Cloud.

Les obres s’iniciaran dimarts vinent amb l’inici de la demolició de l’antiga caserna dels bombers de la capital. Els treballs es duran a terme fins al juliol.

La demolició de l’edifici d’Andorra Telecom de l’avinguda Meritxell està previst que comenci al setembre.

Un cop demolits els dos edificis s’iniciaran les obres de construcció de The Cloud. Tindrà 12 plantes i una altura de 60 metres. Hi haurà dues places públiques i aparcaments soterrats.

Està previst que l’edifici emblemàtic d’Andorra Telecom estigui acabat a final del desembre del 2018.

tracking