La CASS demana que declarin 30 persones de BPA per les cotitzacions

La Seguretat Social sol·licita a la Batllia que convoqui els administradors de l’entitat i els empleats que van rebre diners en negre

48072.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CASS considera que es van fer pagaments sota mà per un valor de 40 milions d’euros que no van ser ni declarats ni cotitzats. Els pagaments es feien a través de la societat panamenya Landstreet, propietat en un 50% de Joan Pau Miquel i en l’altre 50% dels dos gestors principals del fons d’inversió Dolphin vinculat al banc. Precisament Joan Pau Miquel i els dos gestors del fons Dolphin són dels primers llocs en el llistat que la CASS ha tramès a la Batllia de persones a les quals s’hauria de prendre declaració per aclarir els fets. A més, la parapública inclou els administradors (entre els quals es troben els accionistes majoritaris), un soci de Joan Pau Miquel en diferents negocis i una sèrie de persones que s’haurien beneficiat dels pagaments sense declarar. Entre aquests es troben exdirectius que han estat involucrats en altres causes com Santiago de Rosselló, Xavier Mayol, Francisco Javier Campos, Cristina Lozano, o Pablo Laplana i altres que van ser també beneficiaris com l’excap de personal del banc i un dels impulsors de Raifessen Francesc Xavier Feliubadaló, que és un dels prejubilats amb contracte fictici de teletreball que reclama 270.000 euros per acomiadament improcedent. Feliubadaló va cobrar 100.00 euros sense declarar de la societat panamenya Landstreet en concepte de liberalitat i prejubilació. N’hi ha d’altres que fins ara no sortien als expedients.

Confirmar les remuneracionsLa CASS insta la Batllia que aquestes trenta persones hagin “d’explicar cada una d’elles si són o han estat empleats de BPA o BPA Fons o empleats del grup d’empreses de BPA i hauran de confirmar si van rebre les remuneracions que apunta per cada una d’elles Joan Pau Miquel, si han rebut altres remuneracions no apuntades pel mateix i si el total rebut ha estat o no cotitzat a la CASS”. La parapública va més enllà i vol treure l'entrellat de com funcionaven les societats Landstreet Internacional i Principat Holding per establir perquè es feien els pagaments en negre a una sèrie de persones de BPA i també de fora. Per aquest motiu fa un requeriment a “BPA i BPA Fons perquè aportin en un breu termini la còpia de les actes dels respectius consells d’administració en les quals es parla de les societats Landstreet Internacional i Principat Holding”. La Seguretat Social demana que la policia contrasti les declaracions de Joan Pau Miquel on detallava els pagaments sota mà amb les seves investigacions “i determinin el total de les cotitzacions no realitzades, amb els conceptes corresponents i les defraudacions realitzades”. Afegeix que “la policia també hauria de precisar si altres empleats de BPA i del grup d’empreses de BPA van rebre pagaments en efectiu per altres mitjans (per exemple per la via de societats fictícies) no declarats i no cotitzats a la CASS”. Cal recordar que a la querella per la presumpta defraudació de 40 milions d’euros contra Joan Pau Miquel i altres persones que puguin estar-hi relacionades es considera que Landstreet és una societat fictícia que no té altre sentit que remunerar amb primes sense declarar i de les que no se sap els motius, a través de diners que li enviava la pròpia BPA.

EmbargamentsLa querella criminal contra Joan Pau Miquel per delicte major de defraudació recull que els responsables civils solidaris també han de ser BPA i BPA Fons i totes les persones implicades, siguin administradors del banc o empleats que van rebre diners que la Batllia cregui que tenen responsabilitat. Per a Joan Pau Miquel i per a la resta (aquells que determini la Batllia que tenen responsabilitat civil de respondre amb el seu patrimoni pel frau en les cotitzacions) es demana “amb caràcter urgent les mesures cautelars d’embargaments de comptes bancaris, vehicles, negocis i restants drets i béns del querellat i dels responsables civils per garantir la responsabilitat civil derivada del delicte”. La CASS vol que es condemni Miquel pel frau, juntament amb qui es determini com a “coautors, còmplices i/o cooperadors necessaris del delicte (segons la investigació en curs)”. I haurien de pagar a la Seguretat Social l’import del frau i la resta de perjudicis que es puguin constatar durant la investigació.

tracking