El 28% dels empleats de la CASS són eventuals

El Govern reconeix que el Consell d’Administració i la direcció de la CASS aposten per crear noves places de personal fix, ja que temporals ocupen places de caràcter estructural

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquestes són algunes de les dades que l’executiu ha fet arribar al conseller general socialdemòcrata Gerard Alís, que havia preguntat per les condicions laborals dels treballadors eventuals de la CASS. Destaca també que el Govern reconeix que el Consell d’Administració i la direcció de la CASS consideren que la majoria de places ocupades per personal de contracte de durada determinada “tenen caràcter estructural”, i que per tant “s’han de crear noves places de personal fix”. Una decisió que estarà condicionada al compliment de la Llei del pressupost del 2016. Els contractes que signen aquests empleats són d’entre 1 i 2 anys, i segons especifica el Govern, per la seva naturalesa de temporalitat “no tenen els mateixos avantatges i condicions laborals que el personal fix”. Alís també pregunta a l’executiu per l’accés i la manipulació de dades sensibles que puguin realitzar els treballadors temporals de la CASS. De la resposta se’n desprèn que el nivell d’informació que poden tenir aquests empleats va en funció de la seva àrea de treball, ja que es considera que en alguns casos és indispensable que puguin entrar a les bases de dades per tal de desenvolupar correctament la seva feina. De tota manera es destaca que hi ha un control en les consultes efectuades, ja que hi ha una traçabilitat sobre les gestions que es fan al sistema. Cada membre té un número d’usuari i contrasenya personal i intransferible, i abans de començar a treballar signa un contracte on hi consta un pacte de confidencialitat en el qual es compromet “a preservar en tot moment el secret i la reserva professional”, a més de “finalitzada la relació contractual, el compromís de confidencialitat continuarà vigent”.

Taules salarialsEn el text s’especifiquen les retribucions fixades pels contractes temporals. Així, un auxiliar administratiu cobra 1.100 euros mensuals, un administratiu 1.400 euros, un enginyer superior arriba als 3.000, i 3.767,65 els llicenciats en medicina. Finalment, un director de serveis d’informació arriba als 5.758,38 euros de retribució mensual.

tracking