L'horari de Tràmits s'ampliarà una hora a partir de l'1 d'abril

Obrirà de 8 a 17.30 hores de dilluns a dijous i els divendres de les 8 a les 15.30 hores

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat el Ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions després de la prova pilot d’ampliació d’horaris que s’ha realitzat durant els darrers sis mesos.

A partir de l’1 d’abril l’horari del Servei de Tràmits s’adaptarà a les conclusions extretes després de sis mesos en què l’atenció ha estat, tots els dies de la setmana, de 8 a 19 hores.

El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha recordat que el compromís de l’executiu era adaptar l’horari de manera que es mantingués l’atenció al públic en aquelles franges horàries on hi hagués més de deu persones ateses en 30 minuts. Així, després d’analitzar els resultats i l’evolució al llarg dels darrers mesos, s’ha observat que de dilluns a dijous l’atenció necessària seria de 8 a 17.30 i els divendres de 8 a 15.30 hores.

Pel que fa als períodes d’intensius escolars, l’horari del Servei de Tràmits es mantindrà igual, exceptuant les vacances de Nadal i el mes d’agost, que l’horari serà de 8 a 15.30 hores. A més, el ministre ha indicat que quan es produeixin situacions especials, s’adaptarà l’horari a les necessitats de cada moment.

Així, respecte a l’horari anterior a la prova pilot, que era de 8 a 16.30 hores de dilluns a dijous i de 8.15 a 14.30 el divendres i els períodes de vacances escolars, l’horari s’amplia entre 1 i 3.15 hores segons els períodes, per adaptar-lo a les necessitats dels usuaris.

A l’edifici del Prat del Rull, que no ha participat en la prova pilot d’ampliació d’horaris, es mantindrà l’atenció, igual que fins ara, de 8 a 14 hores de dilluns a divendres.

Altres acords

El Govern ha aprovat una nova emissió de deute públic a llarg termini per import de 100 milions d'euros en la modalitat de bons, tal com ha explicat el ministre de Finances, Jordi Cinca, en roda de premsa posterior al Consell de Ministres.Els destinataris d'aquesta emissió són les entitats financeres andorranes que, a través dels nous bons, es podrà refinançar una part de l'endeutament del Govern, que venç el 15 d’abril, amb un import de 70 milions d’euros. La data de venciment està fixada el 13 d'abril del 2018.

Un altre dels acords és el nomenament de20 caporals de Policia en període de formació. Aquests nomenaments són el resultat del concurs oposició efectuat durant el segon semestre del 2015, on es van convocar 7 places d’oficial, 3 places de sotsoficials i 15 de caporals. Els ascensos d’alguns agents i les vacants provocades per algunes jubilacions entretant, però, han fet necessari ampliar el nombre de places de caporal fins a 20, fent efectiva la reserva de plaça de 5 candidats.

L'executiu també ha aprovatla signatura del Protocol addicional del Conveni del Consell d’Europa contra el dopatge. El Conveni va ser adoptat a Estrasburg el 16 de setembre de 1989 i és vigent a Andorra des de l’1 de novembre del 2006.

tracking