Tràmits de Govern redueix l’horari i tancarà a les 17.30 h

De dilluns a dijous, i també al juliol i durant les vacances escolars, l’horari d’atenció al públic serà de les 8 a les 17.30 h

48141.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Fins avui, el servei de Tràmits ha estat obert de les vuit del matí a les set de la tarda, dues hores i mitja més que abans de la prova pilot, quan s’atenia fins a les 16.30 h. Un experiment que ha servit per “veure si era un horari demanat” i d’aquesta manera “testejar i proposar un nou horari de Tràmits a partir de l’1 d’abril”, va explicar ahir el ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, en la roda de premsa del Govern. Segons va exposar, finalment s’ha apostat per aquest horari després d’analitzar l’afluència de públic que hi ha hagut durant la prova pilot, que ha servit per concloure –va destacar Alcobé– que a partir de les 17.30 h es produeix “una baixada significativa de persones”. Amb tot, va reconèixer que “sí que hi havia persones que venien a aquesta hora” però va argumentar que “no s’han considerat suficients com per mantenir les dependències obertes” i de fet va avançar que al juliol del 2017 es reduirà l’horari si no hi ha afluència de públic suficient. Alcobé va admetre que “el coneixement de la gent era insuficient”, però va assegurar que va ser només durant els primers mesos. En aquest sentit, va parlar del “comportament asimètric” que hi ha hagut durant els sis mesos. “S’ha buscat atendre el ciutadà i s’ha considerat oportú tancar a les 17.30 h”, va defensar. D’aquesta manera, el servei de Tràmits romandrà obert fins a dos quarts de sis de la tarda de dilluns a dijous –els divendres l’horari serà de 8.15 a 14.30 h– però també durant les vacances escolars i al mes de juliol –a l’agost i també per Nadal l’horari serà el dels divendres, de 8.15 a 14.30 h–. Quan hi hagi situacions excepcionals –com ara la recollida dels euros andorrans– l’horari s’ampliarà, va afirmar Alcobé, qui va assenyalar que es proposarà als comuns una unificació dels horaris. El ministre va afirmar que el nou horari s’ha consensuat amb el personal, que s’ha hagut de reestructurar per cobrir l’allargament de la jornada i s’ha creat un torn de matí i un de tarda.

EL GOVERN CREA UNA ÀREA PER PODER EMBARGAR EN CAS DE DEUTES IMPAGATS

El programa anual d’actuació del departament de Tributs i Fronteres que va aprovar ahir el Govern per al 2016 contempla l’impuls de la recaptació executiva perquè l’executiu pugui embargar per cobrar els deutes que no hagin estat satisfets pels ciutadans durant el període voluntari. Ho farà a través de l’Àrea de Recaptació Executiva, que “gestionarà la recaptació fins arribar a l’embargament per cobrar deutes”, va remarcar Albert Hinojosa, director general de Tributs i Fronteres. Segons va detallar, aquest any es crearà una aplicació informàtica per “implementar més àgilment les mesures d’embargament”. D’altra banda, Hinojosa va informar de l’inici de la campanya informativa per difondre el contingut i el procediment de la declaració de l’IRPF que tindrà lloc des de demà fins al 30 de setembre. Pel que fa a les inspeccions duaneres, va destacar que se seguiran implementant els controls “rutinaris i habituals” que s’efectuen a la duana per descobrir i interceptar la introducció il·lícita de diners en efectiu per carretera.

BALANÇ "MOLT POSITIU" DEL DISPOSITIU ESPECIAL DE TRÀNSIT PER SETMANA SANTA

“Un dispositiu nou que ha tingut un resultat molt positiu”. Així va descriure ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, el dispositiu especial de trànsit que l’Agència de Mobilitat va aplicar durant les vacances de Setmana Santa. En concret, es va habilitar un carril addicional en sentit sud des del Poblador fins a la Margineda i a l’avinguda Francesc Cairat per tal d’augmentar la capacitat de cotxes de sortida fins a la seva incorporació a la rotonda de la Margineda. Segons el Govern, això va permetre descongestionar les avingudes de Salou i Tarragona i evitar retencions a Francesc Cairat. Una iniciativa pionera que va fer que “les retencions pel nombre de cotxes que hi havia fossin molt menors que les habituals”, segons va assegurar Cinca. És per això que la propera Taula Nacional de Mobilitat discutirà l’aplicació d’aquest protocol quan hi hagi previsió d’entrada o sortida massiva de vehicles en el futur i s’hagin de realitzar nous operatius especials. Entre dijous 24 i dilluns 28 de març van entrar 72.788 vehicles per la frontera del riu Runer i en van sortir 78.654.

tracking