Impuls a les operacions fora del bloc quirúrgic

L’executiu aprova noves tarifes per a actes de cirurgia ambulatòria per tal d’abaratir costos

48308.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern vol fomentar les pràctiques ambulatòries i reduir els costos d’aquests actes i és per això que ha decidit impulsar dues tarifes que reconeguin diversos actes de cirurgia menor fora d’un bloc quirúrgic. És a dir, que no requereixen un quiròfan hospitalari. Per fer-ho, el consell de ministres va aprovar ahir un decret de modificació de l’annex del reglament d’aplicació de la nomenclatura general d’actes professionals, procediments i pròtesis de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), afegint un títol sobre els drets de sala d’actes quirúrgics. A més d’abaratir aquestes intervencions, la modificació del decret busca que les intervencions siguin molt més ràpides que ara. D’aquesta manera, els actes quirúrgics o diagnòstics que s’hagin de dur a terme en un entorn específic fora de l’àrea quirúrgica passen a tenir una tarifa i una cobertura concretes. Així, la tarifa relativa a la utilització de sala per a actes de cirurgia menor de consultori o de cirurgia ambulatòria (que tindrà com a nomenclatura la lletra clau QC) serà de 52 euros, amb un 75% de cobertura de la CASS. La tarifa relativa a la utilització de sala per a actes de cirurgia ambulatòria (que tindrà com a nomenclatura la lletra clau QC), serà de 77,80 euros amb un 75% de cobertura de la CASS. “El que es busca amb aquests canvis”, va indicar el portaveu del Govern, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, “és fomentar les pràctiques ambulatòries i abaratir el cost d’aquests actes”. El ministre hi va afegir que tot plegat respon a la voluntat de l’executiu que “no hi hagi una desproporció o un ús equívoc de les instal·lacions hospitalàries”. Tots aquests actes de cirurgia menor que es desenvolupin de manera ambulatòria es faran en sales que compleixen els requisits tècnics que prèviament han estat controlats i autoritzats pel ministeri de Salut.

Nous medicaments costososD’altra banda, el consell de ministres va aprovar també ahir la modificació del decret que regula el finançament al cent per cent per part de la CASS per tal d’incloure la cobertura total de dos nous medicaments especialment costosos. Un dels fàrmacs que s’incorporen a aquest decret és el L03AB Interferons Peginterferó beta-1A, d’ús hospitalari, per al tractament de les formes recur­rents recidivants d’esclerosi múltiple. L’altre medicament és el J05AR Antivirals, per al tractament del VIH i combinacions, també d’ús hospitalari.

EL SAAS CONVOCA UN EDICTE PER CERCAR UN DIRECTOR ASSISTENCIAL PER A L'HOSPITAL

La plaça de director assistencial del SAAS està vacant des de la marxa de Francesc Aroles. El setembre de l’any passat, després de la convocatòria de dos edictes fallits, el llavors director general del SAAS, Lluís Burgués, va explicar que s’estava cercant un professional de manera directa. De fet, un dels professionals que es van contactar per fer aquestes funcions va ser Josep Maria Piqué, actual màxim responsable del SAAS, que va declinar l’oferta. Ara Piqué ha decidit reprendre la cerca d’un director assistencial a través, novament, d’un edicte públic, que el BOPA recollia ahir. Tal com va manifestar Piqué en la roda de premsa de presentació, la seva voluntat és envoltar-se de professionals del país, així que l’edicte estableix, entre les condicions exigides, que el candidat hagi treballat almenys cinc anys per al sistema sanitari andorrà i que, preferentment, sigui de nacionalitat andorrana. Els metges interessats a ocupar les funcions tenen un termini de quinze dies per formalitzar la candidatura a l’àrea de recursos humans del SAAS. Se’ls ofereix un contracte de cinc anys prorrogable, retribució en funció de l’experiència i la formació acreditada i dedicació a jornada completa, amb exclusivitat.

tracking