L’obertura dels Pouets es retarda per la maquinària que va al carrer

Les obres de reforma de l’interior de l’equipament estan enllestides i només queda autoritzar la instal·lació de maquinària al carrer

48301.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una patata calenta que ha passat per diferents comuns fins arribar a la situació actual, en què després d’una obra d’1,25 milions d’euros, l’equipament encara no està obert al públic. L’administració de Jordi Minguillón va adjudicar l’obra l’abril de l’any passat a l’empresa russa Dionis SLU per a 25 anys. Fins llavors, l’edifici ha estat en obres per retirar l’estructura antiga de l’equipament i substituir-la per una d’última generació, amb maquinària adaptada a les noves tecnologies. José Manuel Ramírez, el director general i propietari d’Smart System, l’empresa que s’ha ocupat de la reforma, assegura que “l’obra interior ja està tota feta i només queda la part de fora”. Es tracta de la maquinària exterior que suposa envair la via pública i que, per tant, requereix de la intervenció del nou comú, que ha canviat de color des que es va adjudicar el concurs. Fonts de la corporació de Conxita Marsol expliquen que com que una part de la reforma suposa ocupar el carrer el proper pas serà estudiar-ho perquè no estava previst i per tant s’ha de reavaluar. Ramírez insisteix que està tot a punt i que la preparació de les màquines a peu de carrer és el darrer tràmit. “L’obra interior està tota feta, només queda la part de fora, integrar tota la maquinària amb el sistema de gestió del pàrquing, que és tot el sistema electrònic que hem fet nou”, argumenta. Si els polítics volen, planteja, “a final d’aquest mes podríem obrir, però depèn del comú tenir la llicència a punt per posar les màquines a fora”. “Estem esperant que ens diguin alguna cosa”, conclou. El comú té, però, aparcat el projecte atès que l’empresa concessionària té de temps fins al juliol per realitzar totes les adaptacions necessàries a l’aparcament robotitzat. Asseguren, en aquest sentit, que els Pouets no són una prioritat urgent i ajornen la seva posada en marxa. Al·leguen que el pàrquing no pot obrir portes perquè van sorgint aspectes com ara la col·locació d’elements a la via pública que poden dilatar el procés perquè requereix de permisos que s’han de reavaluar.

210 placesEl remodelat aparcament dels Pouets, que permetrà aparcar els cotxes de manera automàtica a través d’uns ascensors, comptarà amb un total de 210 places. Seran aparcaments distribuïts en dues zones diferenciades: una destinada al lloguer de places, per a aquelles persones que vulguin un pàrquing fix, i una altra per realitzar estacionaments puntuals que estarà dirigida als visitants. Està previst que aproximadament el 30% de les places siguin de rotació, és a dir, per a aquells conductors que vulguin aparcar els vehicles temporalment, sense haver d’abonar un lloguer mensual. Pel que fa als preus que tindran les places d’aparcament, Ramírez va indicar que seran preus “similars” als de l’aparcament comunal d’Andorra la Vella, tot i que els imports definitius encara estan per concretar.

CRONOLOGIA

2003. L’aparcament dels Pouets va obrir el 1995 i va costar 700 milions de pessetes. Va tancar el 1997 per vibracions i molèsties als veïns. El 2003 el comú fa un darrer intent que tampoc reïx.

2009. El comú de Rosa Ferrer decideix tancar l’aparcament dels Pouets per la poca freqüentació i l’elevat dèficit: costava uns 300.000 euros l’any.

2010. El comú aparca la remodelació perquè no pot assumir els quatre milions d’euros que costa. Tenia previst estudiar destinar-lo a altres usos, com ara fer-hi un arxiu.

2013. El comú de Jordi Minguillón aprova obrir un concurs públic. Es presenta només una oferta i es declara desert.

2014. Smart System planteja reactivar els Pouets amb un projecte d’1,6 milions. El procés es queda encallat per problemes de liquiditat.

2015. El comú aprova adjudicar la gestió a l’empresa russa Dionis SLU?per 25 anys i s’inicien les obres per reformar l’equipament.

2016. Star System finalitza les obres de reforma. Anuncia una obertura per al gener que no s’acaba produint.

tracking