La temporada tanca amb augment d’esquiadors

Vallnord acaba la temporada amb una última jornada de portes obertes i un balanç de 715.000 dies d’esquí venuts, un 5% més que l’any anterior

48388.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tant a Grandvalira com a Vallnord les sensacions són positives. En aquest darrer cas, concretament amb un 5% més de dies d’esquí venuts que l’any passat, amb un total de 715.000. Vallnord va tancar la temporada superant les previsions inicials. El creixement registrat a Pal-Arinsal va ser aproximadament d’un 4% respecte a l’any passat, amb 520.000 dies d’esquí. Pel que fa a Vallnord-Ordino Arcalís, el creixement va ser d’un 14%, amb un registre de 193.000 dies d’esquí. Per procedències, el mercat que més va créixer va ser el britànic, amb un 12% més. “Estem molt contents. Vam fer el pont de la Puríssima, que l’any passat no vam poder al sector de Pal-Arinsal. Hem tingut unes condicions de neu molt correctes i tanquem les estacions amb unes condicions fantàstiques, amb la gran majoria de pistes obertes”, explicava el director general de Vallnord Pal-Arinsal Josep Marticella. En aquest domini ahir es va fer una jornada de portes obertes, amb forfets gratuïts. La iniciativa va atreure força visitants, tenint en compte que és a mitjan abril. “Per a nosaltres és un senyal de gratitud cap als clients. Volem que la gent acabi amb bon regust de boca”, reconeixia Marticella. Per la seva banda, Grandvalira també tancava amb unes xifres “una mica millors que les de l’any passat, que ja van ser molt bones”, indicaven des de l’estació. Per a ells “ha estat una temporada intensa” malgrat “no tenir abundància de neu en el primer tram”. Pel que fa a l’afluència destaquen la “regularitat de visitants” que hi ha hagut durant tot l’hivern i els “bons resultats en els tres grans períodes vacacionals: Puríssima, Nadal i Setmana Santa”. Ara toca tornar-se a posar en marxa per arrencar la temporada d’estiu: “Ja estem amb el desmuntatge dels elements de seguretat i de neu artificial, i la revisió dels ginys mecànics”, assegurava Marticella. En el cas de Vallnord Pal-Arinsal tenen programat l’inici de la campanya d’estiu per al 7 de maig “amb la part inferior del bikepark fins al 17 de juny, quan engegarem la temporada de forma ininterrompuda fins a l’11 de setembre. I després, caps de setmana fins al 12 d’octubre”, programava Marticella.

REPORTATGE

L'ÚLTIMA BAIXADA

Tristesa per a uns, tranquil·litat o incertesa per a altres. Ahir va ser l’últim dia d’esquí de la temporada. A Vallnord hi va haver portes obertes. A pistes, els visitants feien els últims descensos: “Hem aprofitat que era gratuït per pujar. Som de Solsona i hem vingut a primera hora”, explicava Albert Moreno, que a les 12 del migdia ja tornava a pujar els esquís al cotxe. Altres però, s’ho van prendre amb més calma. “Som d’Andorra i és el primer dia de la temporada que esquiem!”, exclamava Joan Estrada, que acompanyat de la seva dona i els dos fills van pujar a Pal a passar el dia. En el seu cas desconeixien l’existència de la jornada de portes obertes, “però ja està bé”, afirmava amb satisfacció. Entre els treballadors, res de descans. Alguns, com Josep Semino o Joan Bonet ja començaven a preparar l’època d’estiu. “Estem portant els suports per a les bicicletes perquè els bikers puguin pujar al telecadira”, relatava Bonet. Un últim cap de setmana amb regust agredolç per a Semino, que treballa a l’estació només a l’hivern. “Sóc d’Ordino i ara em tocarà buscar feina”, reconeixia. Una sensació similar vivia Fabián Letta, temporer d’origen argentí que va arribar al país el 1998. Treballa en una botiga de lloguer de material d’esquí a La Caubella i malgrat que ahir era l’últim dia “encara ens queden unes dues setmanes de feina per reorganitzar i avaluar tot el material i mirar què hem de comprar per a la temporada que ve”. En el seu cas, l’estiu ja el té clar: a Formentera. L’hivern vinent, “si tot va bé tornaré”.

tracking