Convoquen una marxa per la llibertat de Joan Pau Miquel

La caminada tindrà lloc aquest dissabte a les sis, començarà als Serradells i arribarà fins a les portes del centre penitenciari

48438.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La convocatòria preveu que la marxa comenci a les sis de la tarda amb sortida des del complex esportiu dels Serradells d’Andorra la Vella. Els participants aniran pujant la carretera de la Comella fins a arribar a les portes del centre penitenciari on continua reclòs Miquel. La crida a la participació s’ha fet a través de missatges de WhatsApp. En el text es destaca que la iniciativa ha de ser “en senyal de suport incondicional al Joan Pau”. S’especifica que “volem que sigui familiar, d’amics i de gent realment propera i compromesa amb la causa, que en aquest cas serà només per la llibertat de Joan Pau”. Se sobreentén que la família no vol que la convocatòria derivi en reclamacions derivades amb altres vessants del cas BPA. El whatsapp de la convocatòria es mostra crític amb la situació que està vivint l’exdirector general de Banca Privada. S’incideix que el dret a la llibertat se l’està “trepitjant sense escrúpols ja que actuen amb la impunitat del que té poder i es creuen per sobre del bé i del mal”. S’afegeix que “sabem que l’acció no impressionarà les autoritats, ni la judicial ni la governativa però és un acte que necessitem fer, exterioritzar i compartir amb vosaltres igual (sic) que hem compartit altres moments feliços”.

Llibertat denegada tres copsJoan Pau Miquel es troba en presó des del març del 2015, just després de la intervenció de Banca Privada per part del Govern derivada de la nota del Tresor dels Estats Units on s’acusava l’entitat de ser risc de primer ordre en blanqueig de diners. La Batllia acusa Miquel d’haver creat una estructura organitzada dins del banc amb la intenció de blanquejar. Miquel va ser detingut el 13 de març de l’any passat i va entrar en presó preventiva a la Comella. La presó provisional es perllonga per part de la batlle cada quatre mesos. Al juliol la defensa de l’exdirector general de Banca Privada va demanar la llibertat provisional, però tant la Batllia com el Tribunal de Corts ho van desestimar. Els motius de la denegació van ser que la instrucció encara es troba en un estadi en el qual podria destruir proves, l’alarma social del cas BPA i el risc de fugida del país. La petició es va repetir altres dues vegades, després de les renovacions de la presó provisional al novembre i al març d’aquest any. En els dos casos la defensa va recórrer, però ni la Batllia ni el Tribunal de Corts van canviar d’opinió. L’última renovació tindrà lloc al juliol i al novembre, si la instrucció del cas no ha acabat quedarà lliure. Si ja hi ha previst el judici la presó provisional es pot allargar un any més.

PER SDP PERILLEN ELS LLOCS DE TREBALL

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va constatar ahir la seva “preocupació” pel fet que les úniques ofertes per adquirir Vall Banc siguin de dos fons d’inversió estrangers i ho va atribuir al fet que “això és que les possibilitats de negoci no són gaire interessants”. “Hem tingut males experiències amb les financeres i a la llarga els llocs de treball perillen perquè l’acció d’aquestes empreses és més limitada que la d’un banc”, va considerar. A més, va afirmar que “hi ha la possibilitat que hi hagi una liquidació” i va lamentar que cap banc del país hagi fet un pas endavant per quedar-se Vall Banc.

L'AREB DIU QUE DECIDIRÀ EL GUANYADOR MÉS IDONI "PER A CLIENTS I TREBALLADORS"

L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) va fer públic ahir un comunicat on s’indica que “durant els propers dies s’avaluaran les condicions presentades per seleccionar l’oferta guanyadora que suposi l’ús més efectiu dels recursos públics i que sigui idònia per als interessos dels futurs clients i empleats de Vall Banc”. L’AREB es refereix a les “dues ofertes vinculants” que el Diari ja ha avançat que cor­responen als fons estrangers Socrates Capital (Regne Unit) i JC Flowers (Estats Units). En la nota pública es destaca que “un cop finalitzat aquest procés d’anàlisi l’AREB prendrà una decisió en relació amb l’adjudicació que quedarà supeditada a l’autorització de l’Institut Nacional Andor­rà de Finances (INAF)” I que la decisió serà “traslladada immediatament després al ministre de Finances i al Consell General”. Afegeix que l’objectiu és “garantir la viabilitat de Vall Banc i salvaguardar l’estabilitat del sistema financer andorrà”.

tracking