Les mesures per acabar amb el dèficit sanitari no tindran un efecte immediat

El ministre Álvarez Marfany alerta que el sistema “té uns costos elevats” i que “no podem fer més”

48443.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Ho va indicar en el marc de les jornades sobre ètica i drets en l’atenció de persones vulnerables organitzades per SAR Quavitae, gestora del centre residencial per a gent gran la Salita. El titular de Salut va admetre que el sistema sanitari actual és “qüestionable, millorable i es pot reconduir”, però que “té uns costos elevats lògics. No podem fer més, és el que hi ha”.

Álvarez Marfany va afegir que les millores que es realitzaran tenen l’objectiu immediat de reduir el dèficit sanitari (va ser de 62 milions el 2015), però que es tracta d’una situació que “no se soluciona en una setmana o un mes” i que “les mesures que s’apliquin ara potser tindran el seu efecte d’aquí a un temps llarg”. El ministre va recordar que a partir del mes de maig la CASS comptarà amb la col·laboració d’experts del ministeri de Salut francès per començar a aplicar aquestes mesures de contenció i racionalització i per reforçar l’estructura i la gestió interna de la Seguretat Social. Respecte a l’hospital, va indicar que el nou director del SAAS, Josep Maria Piqué, ja ha establert una primera diagnosi de la situació i que un cop es nomeni el nou director assistencial, que també farà funcions de director mèdic, es crearan els caps d’àrea perquè la forma de funcionar del centre mèdic es faci “amb una direcció compartida i molt col·legiada”. Álvarez Marfany també va respondre els representants sindicals que dilluns van criticar que l’augment de dos punts en les cotitzacions a la CASS no s’està reflectint en la millora dels serveis assistencials. “Els sindicats demanen més prestacions, però és complicat perquè el grau de les que tenim és molt alt i el que s’està pagant és certament baix”, va indicar el ministre.

SETANTA USUARIS AL CENTRE LA SALITA

El centre residencial per a gent gran la Salita va acollir una jornada sobre ètica i drets de persones vulnerables en la qual es van fer diverses taules rodones. El director del centre, Ernest Sáiz, va fer balanç dels primers sis mesos de funcionament de l’espai. Actualment hi ha 60 residents en règim de 24 hores, cinc dels quals són estrangers, i 8 en règim de centre de dia. Una desena vénen derivats del ministeri de Salut arran de l’acord de col·laboració signat el desembre de l’any passat.

tracking