Martí referma el suport a Cinca

El cap de Govern lliga les crítiques al ministre de Finances amb el cas BPA

48457.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Martí, que ha comparegut a la roda de premsa posterior al Consell de ministres, ha assenyalat que Cinca va voler explicar per iniciativa pròpia la seva situació fa 15 anys com a apoderat d'una societat al Panamà perquè "no té res a amagar" i no ha fet "res ni immoral ni il·legal". En aquest sentit, ha lamentat que ahir el PS demanés la seva dimissió sense, al seu entendre, aportar ni cap argument ni detallar els motius pels quals se'l relaciona amb actes immorals.

"Els que fan això contribueixen a crear aquesta mala imatge d'Andorra", ha manifestat. Amb tot, el cap de Govern considera que darrere del que ha batejat com un "circ mediàtic" hi ha un estret lligam amb el cas BPA i la manera com el Govern ha conduït la crisi. "El cas del ministre Cinca s'utilitza per part d'aquells que voldrien que el Govern hagués actuat de manera diferent amb BPA i que el procés de resolució de Vall Banc no hagués culminat", ha declarat, alhora que n'ha desvinculat els socialdemòcrates. "Sé que la gent del PS no forma part d'aquest grup, però aquest grup existeix. Hi ha qui pensa que el futur d'Andorra no passa per la transparència i la cooperació, i en una part del Consell General està present aquesta mentalitat", ha insistit.

Al llarg de la compareixença pública, el demòcrata ha reiterat que hi ha "pressió perquè el procés de BPA descarrili", tot i que, "aquells que ho voldrien no se'n sortiran", perquè el full de ruta de l'executiu "no s'alterarà". De la mateixa manera, ha reconegut l'actitud "constructiva" del PS en tot el procés de BPA, entre d'altres perquè van donar suport a la llei de resolució d'entitats financeres l'any passat. "[La petició de dimissió] el PS la fa únicament per desgastar el ministre i el Govern, però hi ha altres temes amb què pot fer-ho", ha manifestat i hi ha afegit que "crec que no se n'adona que està contribuint a malmentre el nom i la imatge d'Andorra".

Línies vermelles

Al llarg de la intervenció, el cap de l'executiu ha lamentat que darrerament s'estiguin creuant "moltes línies vermelles" i que a Andorra "tenim molts especialistes en la difamació i la calúmnia" però que "no cal anar tan lluny". És per això que ha anunciat que els serveis jurídics del Govern estan "treballant" perquè la dignitat i l'honorabilitat dels membres del Govern no quedi malmesa. "S'han dit i publicat de tot coses que són injúries".

tracking