Cinca afirma que hi haurà una única agència tributària per a tot el país

Considera que un sol organisme de recaptació gestionarà els impostos de manera “més eficaç”

48462.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El projecte d’agència tributària comunal amb el que han estat treballant els set comuns durant els darrers dos anys acabarà integrant-se a l’organisme de recaptació del Govern. D’aquesta manera, el Principat tindrà una única agència tributària, una xifra “més que suficient per a un país tan petit com el nostre”, va afirmar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, defensant que l’ens serà així “més eficient i més eficaç”. El ministre de Finances va argumentar que “el que prima ara és fixar clarament l’objectiu d’arribar a tenir aquesta agència tributària única” i va assenyalar que “només es tracta d’integrar dos sistemes” en comptes de vuit. En aquest sentit, va assegurar que “tota la feina que han estat fent” els comuns per tal d’aconseguir un organisme propi de recaptació de tributs “és perfectament vàlida i compatible amb el que ha de ser l’objectiu final” que és “procedir a la integració en una sola agència per part de Govern i comuns”. Això sí, quan “la unificació i l’homogeneïtzació de criteris de gestió tributària comunal” per part de les diferents corporacions “estigui avançada”. Els cònsols ja van manifestar en la darrera trobada, celebrada el 5 d’abril, que estan disposats a acceptar la proposta de l’executiu de centralitzar la recaptació en una agència tributària única sense passar per la pròpia. D’aquesta manera, Cinca va remarcar que “han estat fent un treball molt important” per crear l’Orcand i acabar desembocant en una integració a l’agència tributària general, que seria la que s’encarregaria de totes les execucions.

No dependent del governCinca va voler deixar clar que la futura agència tributària única, que vol estar enllestida a final d’aquest any, no estarà gestionada pel Govern sinó que serà “un òrgan amb autonomia i capacitat pròpia per gestionar tots els impostos del país sense caure en el parany d’acabar fent vuit organismes”. Serà, doncs, un organisme que recaptarà i gestionarà tots els impostos i tributs tant estatals com comunals i que –va asseverar el ministre– “tindrà un grau d’autonomia molt important en relació amb les institucions”. “Ha de ser un òrgan autònom que tingui capacitat de gestionar de la manera més eficient possible tots els impostos del país sense que hi hagi interferència entre unes institucions i unes altres”, va exposar, i va afegir que l’organisme “acabarà repartint a cada institució el que li pertoca en funció del que hagi recaptat”. Cinca va revelar que fins al moment ja s’han realitzat dues reunions tècniques per treballar per la fusió de les dues agències tributàries. “Totes les institucions implicades han de fer el necessari perquè això es compleixi”, va concloure.

EL NOMBRE DE DESOCUPATS BAIXA UN 23%

El nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació va ser al març de 490 persones. Això suposa una reducció del 21,3% en relació amb el mateix mes de l’any anterior, quan eren 623. Amb tot, de febrer a març els desocupats van augmentar un 2,5%. Del 2010 al 2013, el nombre de demandants de feina no va parar d’augmentar i des de llavors ha anat disminuint fins a assolir la xifra més baixa en un mes de març dels darrers sis anys. Segons va informar ahir Cinca, fa quasi tres anys que baixen els treballadors aturats atès que el març del 2013 va ser un mes “crític”, amb 1.027 persones apuntades al Servei d’Ocupació. Pel que fa a la xifra d’assalariats, al gener van ser de 38.508, la xifra més alta després del 2011, quan van arribar als 40.000. La d’aquest any és un registre un 1,4% més alt que el del gener de l’any passat, quan els treballadors eren 37.964. La massa salarial del gener va ser de 76,15 milions.

tracking