L’estació d’autobusos entrarà en funcionament al desembre

Les obres començaran l’última setmana de maig o la primera de juny i finalitzaran al setembre

48460.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’estació nacional d’autobusos estarà en ple funcionament la temporada d’hivern que ve. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va anunciar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres que les obres per construir l’equipament començaran l’última setmana de maig o la primera de juny i que estaran enllestides al setembre, de manera que la terminal “entrarà en servei al desembre d’aquest any”. L’estació estarà ubicada sobre el nou pont del riu Gran Valira, entre els carrers Doctor?Vilanova i la Baixada del Molí connectant la rotonda de la Comella amb la de Prada Casadet, i comptarà amb una andana al marge dret del riu que cohabitarà amb el passeig de vianants. Hi haurà espai per a deu autocars estacionats al llarg de 15 metres i, a més, es farà un carril de circulació a l’interior de l’estació on hi haurà els passatgers. L’executiu va aprovar ahir la licitació de les obres del projecte després que el pressupost hagi entrat en funcionament –hi ha una partida de 600.000 euros per construir la infraestructura– i després que les tasques d’urbanització de la zona ja hagin acabat. Segons va detallar Torres, les obres inclouran l’edificació de l’estació, la marquesina i una teulada que formaran un cos únic i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. El ministre va destacar que es tracta d’una demanda del ministeri de Medi Ambient que es vehicularà a través d’“una infraestructura adaptada al nou model energètic que impulsa el país”. Les plaques es col·locaran de forma plana damunt la marquesina de manera que “quedaran dissimulades”, va afegir. Els interessats podran presentar les seves ofertes fins a l’11 de maig i el termini d’execució de l’obra serà de 20 setmanes. Per altra banda, al juliol es procedirà a fer la licitació de la concessió de l’estació per poder adjudicar-la a una empresa privada entre l’agost i el setembre per obrir al públic al desembre. A més, l’executiu també ha licitat els treballs de control de qualitat de l’obra a través d’un concurs nacional.

Reformes a l’església d’enclarTorres va informar ahir de la licitació de les obres de manteniment i reparació de l’església de Sant Vicenç d’Enclar. Una actuació que arriba després d’un informe del departament de Patrimoni Cultural que alertava de l’estat d’alguns elements de l’edifici, com la fusta de la coberta. També es repararan les peces de pissarra trencades i es netejaran els junts. Al campanar, s’hi farà un cosit per retoc i percussió. El ministre també va anunciar l’aprovació del projecte d’eixample i rectificació de la CG-3 en el tram que va des d’Arans fins al Cresp, a Ordino, en un tram de 620 metres. Segons l’executiu, el termini previst d’execució dels treballs serà de 25 setmanes. D’altra banda, el Govern va licitar ahir la construcció d’una voravia a la CG-2 a la zona industrial del Lloset d’Encamp fins al Torrent Pregó. Unes obres que han de durar 12 setmanes i que consistiran en la construcció d’una vorera al costat esquerre de la carretera.

REFORMA DE LA BORDA VIDAL PER UBICAR-HI LA GERA NACIONAL

El consell de ministres va aprovar ahir la licitació de les obres de reforma de la Borda Vidal per poder-hi ubicar la gatera nacional. Estarà situada a la planta inferior i constarà de tres estàncies per a gats amb un pati exterior per a cada una. A més hi haurà un local de quarantena, un magatzem i un lavabo, amb una superfície total de 68 metres quadrats útils i 27 metres quadrats de patis exteriors. Segons va explicar ahir el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, els treballs consistiran a condicionar la planta inferior de la Borda amb els espais necessaris per a la gatera, així com la refecció del forjat i els tancaments de les obertures de la planta superior. El maig passat es va procedir a encomanar a l’arquitecte Josep Maria Felipó la redacció del projecte. El termini previst per a l’execució de les obres és de 9 setmanes i, segons es va aprovar al consell de ministres, es licitaran mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària.

GOVERN TREU A CONCURS EL CARRIL BICI DE SANT JULIÀ

Govern ha licitat les obres del projecte de carril bici i adaptació dels vorals de la carretera general 1, a Sant Julià, entre el centre comercial Punt de Trobada, i la rotonda d’accés a l’EDAR sud, així com la licitació dels treballs del carril bici i adaptació dels vorals de la plaça Laurèdia fins a la rotonda del riu d’Auvinyà en sentit descendent. Des de Govern han remarcat que es tracta del primer projecte dedicat específicament a l’adaptació dels vorals de les carreteres generals al pas dels ciclistes. Corresponen a un tram de 920 metres i donen continuïtat a la nova secció de la via que s’ha iniciat a la zona de l’EDAR sud. S’ha licitat per concurs públic nacional amb un termini previst d’execució de sis mesos i mig amb modalitat de contractació urgent, per tal d’adaptar els terminis de manera que afectin el mínim possible el turisme.

EL TOUR FA ACCELERAR LA PAVIMENTACIÓ DE LES CARRETERES

El pas del Tour de França pel Principat ha accelerat la campanya de pavimentació de car­reteres. El consell de ministres va aprovar ahir la licitació del concurs que serà de tipus urgent per tal que els treballs puguin estar enllestits abans que arribi la prova. L’executiu, tal com ha previst al pressupost per a aquest 2016, destinarà una partida de 4,5 milions d’euros a la campanya de pavimentació. El 61% –2,7 milions– serà per a obra nova, el 23,6% –un milió– serà per a les carreteres generals i el 15,26% restant –686.817,69– seran per satisfer les demandes dels comuns, és a dir, carreteres secundàries i carrers. El ministre d’Ordenació Territorial, Jordi Torres, va destacar “la reducció del cost”, del 6%, a conseqüència de la baixada del preu del petroli. L’Àrea de Pavimentació i Gestió d’Infraestructures viàries ha estat l’encarregada de redactar el projecte: els tècnics han efectuat un inventari de l’estat del ferm de les carreteres generals, secundàries, vies urbanes i carrers, per tal de seleccionar les seccions de carretera on actuar. S’actuarà en zones on hi ha obres en curs, com ara als vials del Rull; a la CG1, a la rotonda Riverola i la zona Frontera; a la CG2, a la Traba; i a la CG3, a la rotonda Colat. També en altres que en l’actualitat ja estan finalitzades, com a la CG3, a les Farreroles; així com en alguns trams de carretera pels quals passarà el Tour.

tracking