Martí referma el suport a Cinca i no veu motius per què hagi de dimitir

El cap de l’executiu afirma que la veritable motivació del PS per demanar la dimissió és “desgatar el Govern”

48463.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Amb el ministre al seu costat, Martí va voler mostrar públicament el seu suport i remarcar, amb contundència, que compta amb ell. Martí va qualificar d’“infonamentats” els arguments emprats pel Partit Socialdemòcrata per demanar la dimissió de Cinca. “Parlen de sospites, que afecta la imatge del país, però no aporten cap argument. En realitat són ells els que estan aportant la mala imatge”, va assegurar, tot afirmant que la veritable motivació dels socialdemòcrates “és el desgast del ministre i del Govern”. No obstant això, va voler remarcar que té “una molt bona relació amb tots els consellers generals i també espero que sigui així al llarg de tota la legislatura” així com que confia que el PS “no contribueixi a malmetre ni el nom ni la imatge d’Andorra”. Amb Cinca al costat, que no va intervenir en cap moment, va remarcar l’acció de transparència del portaveu del Govern en confessar uns fets “succeïts ara fa quinze anys” i que “no tenen res d’il·legal”. Després de destacar que ha estat “la persona que més s’ha esforçat” en el procés de resolució de Banca Privada d’Andor­ra (BPA), va acusar el PS de “participar d’un circ mediàtic que no lideren ells”, i va assegurar que “s’ha utilitzat l’antiga vinculació de Cinca pels que volien que les autoritats andorranes haguessin actuat diferent amb BPA, que no s’hagués culminat la resolució de Vall Banc i haver posat els seus interessos personals per damunt dels d’Andorra”. Va assegurar que “a Andorra tenim especialistes en calumnies”. Va insistir que no es referia al PS, però que “una part del consell general està prenent aquesta mentalitat”. Martí va expressar el seu “disgust”. Segons va dir, amb l’afer BPA, s’“ha atacat a Cinca, a mi i altres membres de Govern. Ho puc entendre, però s’estan creuant moltes línies vermelles”. Va avançar que després “dels atacs personals i injuries” dels que haurien estat víctimes, que va qualificar de “la baixesa de la política”, “els serveis jurídics estan analitzant tot el que ha faltat a l’honorabilitat dels ministres”.

Suport de DA Hores abans, el secretari d’organització de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, va comparèixer per donar suport a Cinca. “No mereix cap mena de càstig”, va dir, tot afegint que la participació del ministre a la societat panamenya “no és en cap cas delictiva ni poc ètica”. A parer seu, la petició del PS “és una irresponsabilitat. El que sí que perjudicaria seria la seva dimissió, deixant dossiers a mitges tan importants com és la resolució de BPA”, va assegurar.

L'OPOSICIÓ DUBTA QUE EL M INISTRE BENEFICIÏ ANDORRA

La decisió del cap de Govern, Toni Martí, de mantenir a Cinca no va acabar de convèncer les forces de l’oposició. Mentre que el PS manté que hauria de plegar, SDP creu que hauria de fer un “pas del costat” i Liberals posa en dubte que la vinculació del ministre amb els Papers de Panamà “beneficiï el país”. Després de les paraules de Martí, el secretari d'organització del PS, David Rios, assegurava que “no estem en una guerra de desgast del Govern. No hem entrat en aquesta dinàmica. El que realment ens motiva i ens preocupa és la imatge del país. I, si demanem la seva dimissió, és per una qüestió de responsabilitat”. En aquest sentit, afegia que “si hem esperat una setmana per fer la petició és perquè volíem reflexionar. A Andorra no l’hem posat nosaltres en la llista de l’escàndol”. Des d’SDP, el conseller general, Víctor Naudi, recordava que la formació en cap cas ha demanat la dimissió “però sí que faci un pas al costat. Per una qüestió moral i per no malmetre”. Pel que fa a les acusacions de Martí contra una part del consell general, les va atribuir a “nervis. Ha barrejat Papers de Panamà i BPA, que no té res a veure. Potser és que la resolució de BPA no va tan bé”, deia. Per la seva part, la consellera general del grup parlamentari liberal, Judith Pallarès, es mostrava més prudent. “Tot està molt calent en l’àmbit internacional i cal esperar a veure com evoluciona”, manifestava. Això sí, coincidia que el fet que sigui Cinca, qui “negocia amb les institucions no és gens beneficiós, però és ell qui més bé sap com pot afectar tot plegat”.

tracking