L’anterior comú tenia informàtics externs tot i disposar de tècnics

Marsol decideix rescindir el contracte d’una empresa que feia tasques d’assistència i manteniment dels equipaments.

48491.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

I ho va fer tot i que el comú de la capital disposava d’un departament d’informàtica. La corporació va decidir ahir en sessió ordinària del consell resoldre el contracte amb aquesta empresa i retornar la responsabilitat del bon funcionament dels sistemes al departament d’informàtica. Ho va fer amb els vots favorables de la majoria i de la minoria socialdemòcrata i l’abstenció dels dos consellers liberals. El comú ha decidit prendre aquesta decisió després de rebre un informe dels treballadors del departament assegurant que poden assumir les tasques que feia Solucions, a qui se li acabava el contracte a final d’any. Jordi Minguillón, cònsol menor quan es va contractar l’empresa, va explicar que tant ell com l’altre conseller de la minoria liberal, Víctor Pintos, s’abstindrien en la votació “per donar un vot de confiança als tècnics actuals”, i que esperaven que “funcioni tot bé i no tinguem cap problema”. Rescindir el contracte, malgrat pagar una penalització, costarà menys que haver-lo mantingut. També es va decidir canviar les condicions d’un altre contracte de l’època Ferrer-Minguillón. El signat amb l’empresa TRESEL, a la qual es va adjudicar l’adquisició d’una plataforma de serveis, mitjançant la modalitat de lísing financer, per adaptar el sistema de gestió d’aparcaments. S’ha decidit eliminar-lo i convertir-lo en un pagament al comptat que estalviarà 14.000 euros d’interessos. Es pagaran al comptat prop de 160.000 euros.

Ordre del dia de 22 punts La sessió d’ordinària d’ahir va comptar amb fins a 22 punts en l’ordre del dia, la majoria dels quals van ser aprovats per unanimitat. Un dels acords va ser la delegació de la signatura dels cònsols als funcionaris del comú que tenen responsabilitats en l’emissió dels certificats d’alta i baixa de residència a la parròquia, de fe de vida i de convivència perquè els ciutadans els puguin recollir el mateix dia que fan la gestió. Aquest tràmit comportava una doble visita a la casa comuna. També es va aprovar el pas de zona verda a zona blava –el preu del temps d’estacionament pujarà– dels aparcaments de la zona de Prada Ramon, responent a una petició dels comerciants que volen que hi hagi més rotació de vehicles per afavorir les compres. També en el capítol de pàrquings es va aprovar un suplement de crèdit de 21.000 euros per instal·lar barreres al nou aparcament del Parc Central 2 i treure els parquímetres actuals. La cònsol major, fora de l’ordre del dia, va informar els consellers de la minoria de la retirada de la font de la plaça Guillemó, que s’ha iniciat aquesta setmana i que, va explicar, donarà pas a un espai obert per fer activitats populars de la parròquia i potenciar la zona. En declaracions als periodistes, Marsol va indicar que per poder fer-ho no es permetrà a l’empresa explotadora del proper pàrquing dels Pouets instal·lar maquinària al carrer, perquè “impediria tancar al trànsit la plaça”. Quant a l’aparcament, va dir que tenen fins al juliol per obrir-lo i que l’empresa “no ens ha notificat que tingui cap problema”.

Crítiques de la minoriaLa minoria liberal i també la del PS, però amb menys vehemència, van criticar el funcionament de les comissions. Pintos va lamentar que siguin informatives, ja que haurien de ser de treball. La consellera del PS, Dolors Carmona, va admetre que es poden fer aportacions, però va indicar que passen molts dies entre les juntes de govern i les comissions.

UNS 60.000 EUROS PEL REALLOTJAMENT DEL ROC DELS CORBS

La sessió de comú d’Andorra la Vella va aprovar ahir per unanimitat un crèdit extraordinari de 30.000 euros per pagar les factures del reallotjament dels veïns afectats pel risc de despreniment en les actuacions que es van realitzar per consolidar la zona del roc dels Corbs. Una despesa de què s’encarregaven al 50% el comú i el Govern i que haurà costat finalment uns 60.000 euros. De les 261 persones que van ser desallotjades preventivament dels seus habitatges, 149 van ser reallotjades en hotels, la majoria d’Andorra la Vella. El crèdit extraordinari serà a càrrec de l’endeutament. Segons va explicar la cònsol, Conxita Marsol, el comú es troba dins dels límits de crèdit i “no hi haurà problemes per assumir-lo”.

DOTZE MIL EUROS PEL BAR D EL PLAÇA DEL POBLE

El comú d’Andorra la Vella ha decidit traslladar la casa pairal a la segona planta del bar de la plaça del Poble, establiment que està concessionat per als propers deu anys a un particular. La corporació ha tancat un acord amb l’explotador de l’establiment i li donarà una indemnització de 12.000 euros per no poder disposar de la segona planta del bar. L’empresa que es va adjudicar l’explotació, Restauració SL, paga 4.050 euros mensuals. Durant la sessió del consell de comú es va aprovar per unanimitat l’addenda al contracte d’adjudicació. Majoria i minoria es van felicitar perquè els padrins de la parròquia es puguin traslladar a aquest espai, tal com havien demanat.

L'AJUNTAMENT DE BARILOCHE DEMANA AGERMANAR-SE AMB ANDORRA LA VELLA

Una delegació de l’ajuntament de Bariloche (Argentina) va visitar ahir el comú de la capital i va lliurar una carta a la cònsol major, Conxita Marsol, sol·licitant l’inici del procés d’agermanament entre les dues ciutats. El comú va informar que l’oferiment ha estat molt ben rebut i que Marsol s’ha compromès a impulsar l’agermanament.

tracking