Més de 300 intoxicats amb aigua envasada provinent de la Font d'Arinsal

Els afectats pateixen gastrointeritis i són treballadors d'empreses de Barcelona i Tarragona

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Han estat intoxicats després de beure aigua envasada per l'empresa espanyola Eden Spring España i provinent de la Font d'Arinsal. Es desconeix de moment si l'origen del problema es troba en els envasos reutilitzables o bé en l'aigua.

La Generalitat de Catalunya s'ha posat en contacte aquest matí amb el ministeri de Salut per informar-lo del problema. Segons ha informat el Govern, els tècnics del ministeri s'han desplaçat a la planta de Font d'Arinsal per dur a terme una investigació.La línia de producció afectada ha quedat aturada fins que es determinin les causes de la intoxicació. S'ha informat que en l'última anàlisi, realitzada els darrers dies, l'aigua es trobava dins dels paràmetres normatius.

En un comunicat, Eden Spring España ha informat que duu a terme una retirada preventiva de sis lots d'ampolles d'aigua de Font d'Arinsal a Barcelona i Tarragona. L'empresa explica que la retirada afecta a 6.158 ampolles repartides a 925 clients durant els dies 7, 8, 11, 12 i 13 d'abril. A més, com a mesura preventiva, Eden ha interromput els subministrament des de la Font d'Arinsal.

La Generalitat de Catalunya, en un comunicat, ha informat que el nombre de persones afectades pofria augmentar durant les properes hores, a mesura que es vagin recollint les notificacions de casos reportats pels serveis sanitaris.

Segons el govern català, les persones afectades han iniciat simptomatologia entre els dies 11 i 15 d’abril, consistent en nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea, febrícula i algun cas amb febre alta (38,9º). Sols hi ha una persona ingressada en un centre sanitari i la seva evolució és favorable. El quadre clínic és lleu i remet en unes 48 hores.

Els serveis de salut pública del Departament de Salut de la Generalitat i de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) estan duent a terme la corresponent investigació epidemiològica dels casos i desplegant un seguit d’actuacions de cara a controlar el possible brot.

tracking