Aigua d’Arinsal diu que hi ha controls diaris i són correctes

El gerent de l’empresa que explota la font d’Arinsal assegura que passa controls diaris i que a final de març va superar una inspecció de Govern

48530.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va actualitzar ahir a la tarda el balanç amb el nombre de persones afectades per haver consumit aigua envasada a Arinsal, que ja ascendeix a 678, el doble de les que es coneixien divendres a la tarda quan es va comunicar la intoxicació. Vilarrubla, en declaracions al Diari, va explicar que l’aigua de la font d’Arinsal passa controls diaris de qualitat i que sempre els ha superat. A més, va indicar, també va superar amb èxit una inspecció que el departament de Salut va fer a les instal·lacions al passat 30 de març. “Nosaltres ho hem fet tot bé i tot està correctament documentat”, va assenyalar el gerent d’Aigua del Pirineu. Des de la planta es va indicar que el passat mes de març es va arribar a un acord amb l’empresa Eden Spring España per omplir amb aigua de la font d’Arinsal les garrafes de 18,9 litres que després tornen al magatzem de la companyia del país veí del sud que les distribueix entre els seus clients, que són despatxos i indústries. Les garrafes són reutilitzables i Aigua del Pirineu ha adquirit una màquina per netejar-les a la mateixa planta d’Arinsal abans de reomplir-les. Una màquina, va explicar Vilarrubla, que “també passa els preceptius controls”.

En espera del resultatsTècnics del departament de Salut van realitzar una inspecció exhaustiva de la planta i del brollador d’Arinsal el passat divendres i quan es coneguin els resultats es traurà l’entrellat de qui és el responsable del brot de gastroenteritis. Paral·lelament, els serveis de salut pública del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya estan fet les oportunes inspeccions en les garrafes i les fonts afectades i ha realitzat enquestes epidemiològiques i ha pres mostres per a anàlisis clíniques de les persones que han sofert el brot. “Ara mateix no puc assegurar de qui és la culpa de la intoxicació”, va assenyalar Vilarrubla, que va afegir que la setmana que ve es podrà saber en quin moment s’ha produït la contaminació. A la planta d’Arinsal, en el trajecte cap a l’Hospitalet de Llobregat o al magatzem que Eden Spring España té en aquesta ciutat. Aigua del Pirineu ha aturat la línia de producció de les garrafes de 18,9 litres i manté funcionant amb total normalitat la resta de la planta embotelladora. “Nosaltres ens limitem a abastir Eden Spring i la resta de línies d’aigua no estan afectades”, va indicar Vilarrubla, que va assegurar que no han rebut cap notificació de cap client que vulgui cancel·lar comandes de la font d’Arinsal.

ASSEMBLEA INFORMATIVA PERQUÈ ELS AFECTATS PUGUIN PRESENTAR QUEIXES

El Col·lectiu Ronda, una cooperativa catalana formada per més de cent persones entre advocats, economistes, tècnics i administratius i que fa més de 35 anys que treballa assessorant la ciutadania en els camps jurídic, laboral, econòmic i social, ha organitzat una assemblea per al proper dijous a Barcelona adreçada als afectats pel brot de gastroenteritis vinculat al consum d’aigua envasada procedent de les fonts instal·lades i mantingudes per l’empresa Eden Spring. A la trobada, que es farà a les sis de la tarda al número 50 del carrer Trafalgar de Barcelona, l’equip d’advocats del Col·lectiu Ronda explicarà als assistents els seus drets com a consumidors davant d’una situació com la que s’han trobat i com exigir les pertinents compensacions legalment establertes pels perjudicis causats. En la convocatòria de l’assemblea del pròxim dijous, la cooperativa catalana recorda que l’aigua subministrada per Eden Spring provinent de la font d’Arinsal és, presumiblement, “la causa de la intoxicació que ha afectat centenars i, possiblement, milers de persones que l’han consumit els darrers dies que ha provocat un quadre clínic, en ocasions greu, caracteritzat pel mal de panxa i ronyons, diarrea i vòmits.

tracking