Formació per millorar la detecció de la síndrome d'Asperger al país

Les dificultats d’aquest col·lectiu són les habilitats comunicatives

48631.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La formació s'ha dut a terme a les dependències d'Andorra Telecom, que s'ha sumat a la iniciativa perquè encaixa dins dels àmbits d'actuació de la Responsabilitat Social Corporativa de la companyia, tenint en compte que una de les dificultats d’aquest col·lectiu són les habilitats comunicatives.

En la sessió han participat una quarantena de persones, entre psicòlegs i tècnics especialitzats, provinents de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, del departaments d’afers socials i d’educació del Govern d’Andorra, de l’àrea de Salut Mental del SAAS, del Col·legi de Psicòlegs d’Andorra, de l'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (AUTEA) i d'altres entitats que tracten persones amb afectacions similars com la Fundació Privada Tutelar. L'objectiu de la sessió era donar eines als professionals per poder ajudar a detectar millor la síndrome d'Asperger al país.

La formació ha anat a càrrec de José Segundo, psicòleg i formador de Specialisterne, una fundació internacional que té com a missió formar persones amb autisme i síndrome d'Asperger. Specialisterne té per objectiu donar una sortida laboral a les persones amb trastorn d’Asperger (TEA) mitjançant una formació social i tècnica per garantir la seva inserció al mercat de treball i fomentar el canvi de mentalitat en la societat (individus i empreses) realçant les capacitats d’aquestes persones. Les persones amb trastorn d’Asperger tenen unes capacitats molt específiques i sobresurten en unes capacitats molt concretes dins de l'àmbit de la informàtica i el tractament de dades i documents.

tracking