La xarxa xinesa tenia servei de prostitució a domicili al país

Les joves vivien en un pis de les carrer de les Eres de la Seu i un conductor de la xarxa les traslladava al Principat, on es trobaven amb els clients

48607.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un habitatge de la Seu d’Urgell actuava com a pis franc en el qual hi malvivien un grup de noies d’origen xinès que eren obligades a oferir serveis sexuals a ciutadans del país. El modus operandi no variava: un conductor de la pròpia organització criminal traslladava les joves al lloc on havien quedat entesos amb el client, que havia sol·licitat serveis sexuals a través dels anuncis de contactes dels mitjans de comunicació i pàgines webs. Eren conduïdes al domicili particular de l’interessat o bé a una habitació d’hotel. Els investigadors de la guàrdia civil haurien trobat diverses factures que proven l’existència d’aquestes trobades. Agents dels cos de seguretat espanyol van escorcollar el pis situat al carrer de les Eres, número 24, de la capital de l’Alt Urgell, el 12 de març passat i en aquell moment només hi van trobar dues persones. La víctima, una jove d’origen xinès que va ser posada a càrrec dels serveis socials, i una dona també xinesa que suposadament exercia de proxeneta. La guàrdia civil sospita, però, que a l’immoble hi vivien més noies que exercien al Principat, tot i que també preveu que es prostituïssin a la Seu d’Urgell. La guàrdia civil va anunciar dilluns l’alliberament de 29 joves i l’arrest de 29 persones més –totes elles de la Xina– acusades de tràfic d’éssers humans. La particularitat de l’immoble localitzat a la Seu d’Urgell és que les noies que hi havia segrestades, a qui es drogava o medicava per evitar que oposessin resistència, actuaven a Andorra. A?diferència de la resta de dones alliberades, les joves a qui s’obligava a oferir serveis sexuals al país vivien fora atesa la prohibició de la prostitució. La investigació policial, en la qual col·labora la policia, segueix oberta atès que no es descarta que hi hagi més implicats.

LES NOIES GUANYAVEN FIINS A 8.000 EUROS I SE'N QUEDAVEN 20

Les joves que han estat víctimes de la xarxa d’esclavatge sexual ara destapada van viure un autèntic calvari personal durant el segrest al qual van estar sotmeses. Allunyades de casa seva, d’on van marxar amb la promesa de guanyar-se bé la vida en una feina que els agradava, i forçades a prostituir-se. Se les amenaçava, maltractava, drogava i se les gravava amb càmeres permanentment perquè no fugissin ni es neguessin a mantenir sexe amb clients. Individus que hi contactaven a través de pàgines web o anuncis a mitjans. Només una prova de l’esclavatge: les joves guanyaven entre 6.000 i 8.000 euros al mes i la màfia els en donava 20, que les noies enviaven a les famílies. “Vaig arribar el 9 d’agost a Espanya. Aquell mes vaig guanyar 5.500 euros i només me’n van quedar 20. Demano a Déu que algú m’ajudi a pagar els deutes.” És una petita part de l’escruixidor testimoni d’una de les joves repartides per tot el territori espanyol que va fer el relat en un diari personal de l’infern que va viure durant vuit mesos. Totes elles tenien menys de 25 anys i quan ja no se les considerava prou joves la xarxa les venia per mil euros. El diari espanyol El Confidencial va publicar ahir una part de la narració, que mostra com la noia s’intentava consolar i portava els comptes del que gua-nyava i enviava a casa seva. D’aquest relat, la guàrdia civil ha conclòs que les dones provenien de zones pobres de la Xina i solien estar endeutades, fet que dificultava que poguessin desfer-se de la màfia, que les seduïa amb perspectives laborals falses, com ara feines de cangur. La noia confessa al seu diari que ho estava passant molt malament i que allò no era el que li havien promès. Malgrat tot, es convencia que havia de mantenir la feina per guanyar diners i poder ajudar la família.

tracking