Els indicis apunten la neteja dels bidons com a causa del brot

El ministre Carles Álvarez Marfany demana “prudència” i fa una crida a esperar als resultats de les analítiques abans de “criminalitzar”

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Així ho va assenyalar el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, basant-se “en antecedents similars”. No obstant això, va fer una crida a la prudència i a no “criminalitzar sense evidències científiques” l’empresa massanenca. Dilluns està previst que la Generalitat de Catalunya doni a conèixer els primers resultats de les anàlisis realitzades al país veí. Álvarez va detallar ahir que les mostres de l’aigua preses al Principat ja s’han dut al laboratori. “Quan tinguem els resultats farem una valoració, per detectar el lloc i el problema”, va dir, tot insistint que “l’aigua encara no ha estat analitzada, ni a Catalunya ni aquí. Fins dilluns no començarem les analítiques”. Paral·lelament, des del departament de Salut de la Generalitat, davant de la incidència del brot,van avançar que dilluns al matí compareixerà el secretari de Salut Pública, Joan Guix, per donar les primeres dades dels resultats de les mostres preses allà.

Pocs casos similars El titular de Salut va lamentar ahir els efectes que pot tenir el succés que, de moment, ha fet aturar l’activitat de la planta. “Cal recordar que les normatives per al funcionament regular no recullen aquest tipus d’analítiques per virus com l’ocorregut”. En aquest sentit, Álvarez va qualificar l’incident “de fatalitat. Evidentment sempre s’avança a criminalitzar, però cal evitar-ho. S’ha d’esperar a les evidències científiques que demostrin on ha estat l’error, si és que n’hi ha hagut”. De moment, la plataforma que s’està constituint amb afectats pel brot, que ara per ara compta amb una quarantena de persones, ha anunciat que exigirà a la distribuïdora de l’aigua, Eden Spring, 150 euros per dia de malaltia en considerar que són els darrers responsables del procés.

tracking