La Plataforma d'afectats BPA portarà als tribunals la pèrdua de valor de les preferents

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Segons ha recordat avui, entre les mesures del pla de reestructuració s'inclou l'amortització total de les accions preferents emeses per BPA i subscrites pels clients, de la mateixa manera que el deute subordinat, pel que la seva valoració a data actual és de 0 euros.

En aquest sentit, el col·lectiu addueix que en la data d'intervenció de l'entitat andorrana (10 març 2015) "les accions preferents tenien el valor nominal corresponent a una entitat solvent i amb els balanços sanejats, tal com així va manifestar el mateix Govern en roda de premsa convocada a aquest efecte en el moment d'anunciar la intervenció ".Els perjudicats per la resolució disposen fins al 6 de maig per interposar davant els tribunals administratius andorrans la impugnació.

La plataforma, que representa prop de 240 clients, té la intenció de reunir-se els pròxims dies amb l'organisme per rebre explicacions detallades de per què s'ha perdut el valor.

La plataforma ja té a l'batllia andorrana una demanda contra el Govern, l'INAF, el AREB i la UIFand en què reclamen 370 milions d'euros pels danys i perjudicis que la intervenció els ha causat.

tracking