574.000 euros per implementar l'intercanvi automàtic d'informació fiscal
Cinca argumenta que "cal dotar-se d'un sistema informàtic potent que garanteixi la confidencialitat de les dades trameses"
Es tracta d'una multinacional experimentada amb aquest tipus de projectes que s'encarregarà de definir tres grans pilars com són la definició i desenvolupament del sistema informàtic necessari per suportar l'intercanvi de manera automatitzada, donar suport al llarg de la implementació del nou sistema informàtic de totes les proves necessàries per posar en marxa la infraestructura i facilitar l'ajuda a les diferents entitats que hagin d'incorporar aquest sistema, i l'intercanvi també amb els Estats Units. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que aquest últim aspecte no era necessari fer-lo durant el primer període però “Andorra haurà d'abordar les seves obligacions en relació a l'OCDE i la UE, i ja s'ha demanat que s'inclogui l'intercanvi amb els Estats Units a través de FACTA per quan sigui necessari”, i ha recordat que Andorra ja està cobrint una part de l'intercanvi amb els Estats Units a través de les entitats bancàries.
Aquesta adjudicació complementa els acords signats per Andorra dins la voluntat d'intercanviar informació fiscal de manera automàtica amb els diferents països del món, un projecte que requereix “feina molt complexa tant des de la vessant legislativa com la tècnica”, segons Cinca. En aquest sentit, ha assegurat que “cal dotar-se d'un sistema informàtic potent que garanteixi la confidencialitat de les dades trameses per complir amb els estàndards fixats”.
El Consell de Ministres d'aquest dimecres també ha servit per aprovar el nomenament dels tres primers saigs amb la vocació d'alleugerir els treballs de la Batllia. Lourdes Alonso, Xavier Granyó i Goretti López prendran possessió del càrrec el proper 13 de maig, i de manera immediata també entraran en vigor les disposicions de les lleis que estaven pendents de la creació i del nomenament dels saigs.
Andorra se suma a la lluita internacional contra el dopatge
La Policia andorrana s'adhereix al projecte Energia de la INTERPOL amb l'objectiu de combatre el tràfic de substàncies dopants. Aquest projecte li permetrà obtenir mitjans i eines sobre com combatre les males pràctiques i li permetrà disposar d'informació, al mateix temps que podrà donar la informació sobre les substàncies que s'interceptin a Andorra. Cinca ha explicat que el Cos de Policia formarà part de la voluntat internacional de combatre el dopatge, no sols el vinculat a l'esport d'elit, sinó també d'intentar identificar zones de producció.