Multes pels informes del Tribunal de Comptes

La formació titlla les declaracions de César Goyache de “falta de respecte” i afirma que “només fan que encendre les alarmes”

48772.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El conseller general Víctor Naudi va lamentar ahir en roda de premsa que “hi ha alguns estaments que no acaben de tenir en compte determinats temes recurrents d’un any per l’altre” i va reclamar que hi hagi “efecte sancionador”. Si no, va destacar, els organismes fan “cas omís” dels dictàmens del Tribunal de Comptes i això provoca pèrdua de confiança ciutadana. Tot i que va subratllar que “no seria correcte” que aquesta potestat l’exerceixi el Tribunal de Comptes, va plantejar que “quan es detecten qüestions que no són conformes a la llei” es parteixi del pressupost de l’Estat per “traspassar l’element sancionador deduïble en l’àmbit de transferències” en el cas dels comuns. Pel que fa a les irregularitats detectades al si de la resta d’organismes públics, Naudi va apostar per “tenir en compte els elements cor­rectors en el pressupost”. A més, el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles, va recordar que la fiscalia pot actuar d’ofici si hi ha incompliments de la llei que poden comportar responsabilitats penals.

Crítiques a GoyacheEn la seva roda de premsa setmanal, SDP va denunciar les paraules del conseller delegat de l’AREB, César Goyache, on assegurava que BPA era “un instrument per fer operacions sospitoses de blanqueig de capitals”. Segons Miralles, aquestes declaracions “només fan que encendre més les alarmes” i són “una falta de respecte al Consell General”. Sobre la venda de Vall Banc, Naudi va assegurar que “aquelles afirmacions que deien que els treballadors continuarien no són així”, i en aquest sentit va alertar que “no està garantit que no hi hagi acomiadaments”. A més, Miralles es va mostrar “preocupat” per “les intencions” del comprador, el fons d’inversió nord-americà J.C. Flowers. Segons va dir, es tracta d’un “fons voltor” que “inverteix en companyies en situació de risc per treure’n el màxim benefici”.

tracking