El tancament de la Universitat de les Valls ha arribat a la justícia

Els Liberals critiquen que la llei de creació de la universitat estava "mal engiponada"

48811.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Davant aquesta constatació, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha assegurat que ell considera que no s'ha vulnerat la Constitució i que el procés s'ha fet seguint la llei que marcava la creació de la universitat. També ha recordat que aquest afer es troba judicialitzat i ha mostrat la seva "sorpresa" pel fet que els arguments que ha fet servir Costa siguin els mateixos del procés judicial.

Jover ha recordat que compareixerà davant la comissió legislativa per donar les explicacions escaients i ha mostrat la seva sorpresa davant la pregunta formulada per Costa, constatant, de fet, que Liberals d'Andorra el que pretén és "fer soroll" i aprofitar políticament aquest fet.

Costa ha destacat que el Govern ha actuat de manera unilateral i ha mostrat la seva preocupació per la protecció dels drets dels ciutadans, argumentant que la llei de creació de la universitat estava "mal engiponada" i que la que ha de prevaldre ha de ser la Constitució.

Jover ha defensat que no es vulnera cap dret i ha reconegut que potser el que caldria plantejar-se és si la creació d'universitats privades s'ha de fer o no per llei.

D'altra banda, el conseller general liberal Jordi Gallardo ha demanat si Andorra adaptarà el seu Codi de Duana a les modificacions fetes per la Unió Europea, a la qual cosa el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha respost que ja s'hi ha començat a treballar i que tenen de termini fins al 2020. Ha destacat que s'hauran de fer canvis sobretot en qüestions informàtiques, ja que el que es busca, fonamentalment, és agilitzar terminis i els tràmits.

tracking