Andbank tanca el 2015 amb un 6% de creixement de recursos gestionats

L’entitat assoleix un nou màxim històric d’actius sota gestió, arribant prop dels 23.000 milions d’euros gestionats

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’estructura de capital i liquiditat d’Andbank s’ha continuat mantenint especialment alta durant el 2015. La ràtio de liquiditat ha incrementat de 61,22 % fins a 76,60 % (molt per sobre del mínim del 40 % que fixa la normativa vigent). A més, també incrementa la seva posició de solvència de 16,68 % fins a 20,72 %, resultat superior al nivell mínim exigit pel supervisor del 10 %.

A tancament del 2015, a més, Andbank comptava amb més de 1.100 treballadors en tot el grup (100 més que l’any anterior), dels quals més de 400 treballen des de la matriu andorrana. El president del grup, Manel Cerqueda, destaca que "aquest any hem celebrat el 85è aniversari de la nostra creació i el tanquem amb la satisfacció de veure que, gràcies als nostres sòlids valors, reforcem el nostre compromís amb Andorra, a la vegada que assolim un creixement significatiu i sostenible a escala internacional”.

El grup continua reforçant el govern corporatiu del banc afegint dues comissions especialitzades; una de gestió del risc i l’altra de compliment normatiu, en línia amb els més alts estàndards europeus. La normativa CRD-IV és la normativa europea que marca els estàndards de govern corporatiu, filials com Andbank España o Andbank Luxemburg operen completament integrats sota aquesta norma.

tracking